Sáenz de Santamaría o Casado? El PP tria líder sense un pronòstic clar

Més de 3.000 compromissaris decideixen el nom del futur candidat a la presidència del govern i cap de l'oposició.

Sáenz de Santamaría o Casado? El PP tria líder sense un pronòstic clar
Sáenz de Santamaría o Casado? El PP tria líder sense un pronòstic clar

Segona volta de les primàries del Partit Popular. Després dels afiliats arriba el torn dels compromissaris. Els 3.082 que assisteixen al XIX Congrés nacional del Partit Popular trien aquest matí el substitut de Mariano Rajoy entre dues opcions: l'exvicepresidenta del goverrn, Soraya Sáenz de Santamaría i l'exvicesecretari de comunicació, Pablo Casado.

Sáenz de Santamaria compareixerà en primer lloc per a defendre la candidatura, segons ha quedat establert en un sorteig previ, i avançarà els noms de les persones que proposa per a formar part del seu equip, com farà a continuació Casado. A continuació, arrancarà la votació. Els compromissaris faran ús de sobres i cabines, amb les quals l'organització aspira a garantir una decisió lliure i en secret.

A partir de les 13 hores es tindrà el resultat, és a dir, el nom del nou líder del PP, qui encapçalarà l'oposició a l'executiu de Pedro Sánchez i competirà en les pròximes eleccions generals. Conegut el nou líder popular s'espera que es desvele una segona incògnita, si el guanyador integrarà l'altre aspirant en la llista o a persones de l'equip perdedor.

Els candidats arriben a la votació proposant-se com a favorits però sense un pronòstic clar, sense el suport explícit de l'expresident del govern, Mariano Rajoy, i amb xifres creuades incompatibles, com el 63% de suport que s'atribueix l'equip de Santamaria i el 70% que s'atorga la de Casado. 

També et pot interessar

stats