Què s'ha de fer per a no rebre propaganda electoral a la bústia?

La web de l'INE permet donar-se de baixa del cens destinat a l’enviament de propaganda electoral.

Què s\'ha de fer per a no rebre propaganda electoral a la bústia?
Què s'ha de fer per a no rebre propaganda electoral a la bústia?

En època electoral no és gens sorprenent trobar les nostres bústies plenes de sobres amb propaganda de partits i paperetes. Però des del passat 5 de març podem evitar aquest enviament al nostre correu amb un senzill tràmit en el web de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 

Un tuit del compte @alemanita que cridava l’atenció sobre aquesta novetat introduït per Junta Electoral Central acumula ja quasi 4.000 retuits. 

El procés consisteix a sol·licitar la nostra exclusió de les còpies del cens electoral que s'entreguen als representants de les candidatures per a l'enviament de propaganda electoral. Es podrà fer per internet en la seu electrònica de l'INE o als ajuntaments, oficines consulars i delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral (OCE). Al final d’aquest article t’expliquem com fer el tràmit en línia en només 3 passos.

Els qui realitzen aquesta sol·licitud fins al 18 de març no rebran propaganda electoral per part dels partits polítics en la campanya electoral d'aquestes eleccions generals i autonòmiques, i tindrà efecte permanent mentre l'elector no es manifeste en sentit contrari. Les peticions posteriors a aquesta data tindran efecte en les següents convocatòries d’eleccions. 

Entre els motius que els usuaris de Twitter han expressat per animar a utilitzar esta nova opció habilitada per l’INE es troben la consciència mediambiental i la preocupació per la despesa que suposen aquests enviaments. 

Enguany els partits rebran de l'Estat espanyol 21.167,64 euros per escó, el mateix que en les últimes eleccions. En 2015 es destinaren 48 milions d’euros únicament a l’enviament de propaganda electoral a Espanya. 

Com deixar de rebre propaganda electoral en 3 passos

1.

Accedeix al tràmit en línia des del portal web de l’INE mitjançant el certificat electrònic o mitjançant el sistema Cl@ve PIN

2.

Després d’accedir amb la teua identificació trobaràs en la part inferior de la pantalla un enllaç per a sol·licitar l’exclusió

3.

Quan cliques en l’enllaç podràs seleccionar l’opció 'Exclòs' del menú desplegable. Una vegada hages seleccionat l’opció desitjada fes clic en l’opció 'Enviar sol·licitut'. 

Des d’eixe moment estaràs exclòs del llistat d’enviaments de propaganda electoral i podràs obtindre un justificant que ho acredite fent clic en 'obtindre justificant'. 

També et pot interessar

stats