S'obri juí oral a l'exalcalde d'Alacant Gabriel Echávarri

Per un presumpte delicte de prevaricació en l'acomiadament irregular de la cunyada de l'actual primer edil.

L'exalcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, en una foto d'arxiu
L'exalcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, en una foto d'arxiu / Europa Press

El jutjat d'instrucció número 2 d'Alacant ha dictat una interlocutòria d'obertura de juí oral contra l'exalcalde del municipi, el socialista Gabriel Echávarri, per un delicte de prevaricació presumptament comés en l'acomiadament irregular d'una treballadora, adscrita a l'àrea de Cultura i cunyada del llavors portaveu municipal del PP i actualment primer edil del consistori, Luis Barcala.

La resolució, contra la qual ja no és pot presentar recurs, ha sigut notificada aquest dimecres a les parts i assenyala l'Audiència Provincial d'Alacant com a òrgan competent per a la celebració del judici. La jutgessa, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), manté que Echávarri va destituir la treballadora, quan era alcalde, com a represàlia perquè el cunyat d'aquesta, llavors regidor del PP, l'havia denunciat per fraccionament de contractes.

"Clamorosa desviació de poder"

Segons la instructora, hi ha indicis que el decret de cessament de la funcionària obeeix únicament a la voluntat de l'alcalde, en una "evident, patent, flagrant i clamorosa desviació de poder", i dona aparença de legalitat a la seua voluntat que s'erigeix com a font del dret.

També et pot interessar

stats