S'inicia el procediment per a revertir l'Hospital de Torrevella

El Grup Ribera Salud té la concessió fins a l'1 d'octubre del 2021, però la Generalitat ha d'anunciar la reversió un any abans.

Hospital de Torrevella gestionat per Ribera Salud
Hospital de Torrevella gestionat per Ribera Salud
17 de setembre 2020 - 14:25

Els tres partits que formen el govern valencià –el PSPV, Compromís i Unides Podem–, han consensuat a les Corts un text en el qual insten el Consell a "iniciar el procediment administratiu corresponent per a comunicar "la finalització del contracte" a l'empresa concessionària" de l'Hospital de Torrevella. La proposició no de llei signada pels tres partits insta a "realitzar les actuacions necessàries per a preparar la recuperació de la gestió pública directa en condicions de seguretat jurídica i garantint la millor qualitat i condicions tant del personal com de l'atenció sanitària".

L'acord parlamentari és el primer pas per a aconseguir la reversió definitiva de la concessió privada perquè, si la comunicació no es fera en temps i forma durant el mes d'octubre, la concessió es prorrogaria automàticament cinc anys més, tal com indica el plec.

Consultats per À Punt Notícies, els responsables de Ribera Salud asseguren no haver rebut "cap comunicació oficial".

En aquest sentit, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que des de la institució s'esperarà fins al mes d'octubre per a seguir els passos necessaris del procediment "sense apurar", però executant-los de la manera més correcta possible.

Per la seua banda, el membre del comité d'empresa del Sindicat Independent, Jorge Esteve Martínez, considera injusta la decisió de la Conselleria perquè no els estan fent partícips de la negociació. Esteve ha assegurat que han sol·licitat diverses reunions, tant amb la consellera de Sanitat, com amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, però que totes les peticions els les han denegades. No obstant això, ha explicat que aquest dilluns, dia 21, treballadors i familiars es concentraran a València per tal d'intentar fer pressió per aconseguir que els facen cas en les demandes.

També et pot interessar

stats