S’inicia el juí pel cens manipulat a Cabanes 11 anys després

El jutjat penal número 1 de Castelló ha d’aclarir la presumpta manipulació del padró electoral abans dels comicis de 2007.

Ajuntament de Cabanes
Ajuntament de Cabanes

Aquest dimarts s’inicia el juí per la suposada falsificació de firmes en el cens electoral de Cabanes per a la campanya de les eleccions del 2007. La querella la va interposar fa 11 anys l’actual senador per Compromís, Carles Mulet, que en aquell moment era regidor de l’oposició a Cabanes. 

Sembla que al voltant de 40 persones de la Vall d’Uixó es van empadronar en diverses cases del que era aleshores alcalde de Cabanes, el popular Artemi Siurana, i dels seus familiars. El juí estava assenyalat per al 10 de juliol, però finalment es va ajornar perquè no es va notificar la citació a un dels testimonis.

Mulet ha lamentat que finalment el juí es celebre no per un delicte electoral, sinó per falsificació de firmes. El cas està relacionat, segons Mulet, amb el gendre de l’empresari Jesús Ger, propietari del Grup Marina d’Or a Cabanes que, com denuncia, volia un alcalde favorable als seus interessos urbanístics a la zona.

Durant aquests anys el juí s’ha ajornat per la falta de testimonis verificables. L’Ajuntament de Cabanes, governat en el 2007 pel PP, es va personar en el cas i va sol·licitar-ne l’arxiu. 

També et pot interessar

stats