S'alça el secret de sumari sobre els correus electrònics de l'equip d'Oltra

La peça investiga els correus de l'equip de l'exvicepresidenta i exconsellera d'Igualtat, inclòs el cap de gabinet Miquel Real, coincidint amb la crisi pels abusos de l'exmarit d'Oltra a una menor tutelada

Oltra a la seua arribada als jutjats en una imatge d'arxiu
Oltra, a la seua arribada als jutjats en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

El jutjat d'instrucció número 15 de València ha alçat el secret del sumari d'una de les peces separades formades per a investigar els correus electrònics dels col·laboradors de l'exvicepresidenta i exconsellera Mónica Oltra a la Conselleria d'Igualtat. En l'acte, que data de l'1 de juny, el titular de l'òrgan judicial justifica la decisió en la fi de les actuacions de la brigada de la Policia Judicial assignada. La peça es va activar el 25 d'octubre amb l'objectiu d'investigar la correspondència electrònica entre els membres de Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat, inclòs el cap del gabinet, Miquel Real.

El jutjat investiga quinze persones per a tractar d'esclarir la participació en l'obertura d'un expedient informatiu o d'informació reservada amb el qual suposadament s'hauria tractat d'ocultar el cas o desacreditar la menor que va patir abusos per part del llavors marit d'Oltra, que va ser condemnat a cinc anys de presó i de la sentència de la qual s'espera revisió per part del Tribunal Suprem.

La peça es va obrir arran la petició de l'Associació Gobierna-Te de l'exdirigent de Vox Cristina Seguí, que demanava conéixer els càrrecs que pogueren haver mitjançat en la gestió del cas i incorporar la correspondència creuada. El magistrat va establir un marc temporal i material per a investigar els correus que contingueren referència explícita en dos moments: des del 20 de febrer fins al 23 de març de 2017 i des del 5 de juliol de 2017 fins a l'1 de desembre de 2017, així com material.

En la causa investiga Oltra i altres catorze persones més entre tècnics i responsables de la conselleria per una suposada investigació paral·lela en el departament que dirigia sobre el cas dels abusos sexuals a la menor tutelada per la Generalitat per part de l'exmarit de l'exvicepresidenta.

L'excap de gabinet d'Oltra, Miquel Real, es va acollir al dret a no declarar al gener davant el jutge fins que no s'alçara el secret de la peça que l'afecta. En les mateixes dates també es va acollir al dret no declarar l'exsotssecretari d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Francesc Gamero.

Existeix una segona peça separada i secreta en el marc de la investigació sobre els correus electrònics d'altres dos col·laboradors en la Conselleria d'Igualtat: un director general d'Infraestructures de Serveis Socials i l'exsecretari autonòmic d'Igualtat.

També et pot interessar

stats