S'ajorna la declaració de Xavier Rius per presumpta prevaricació

El diputat de Cultura de la Diputació de València demana un temps per a poder analitzar l'expedient i estudiar-ne les diligències.

Xavier Rius
Xavier Rius / Europa Press

Queda ajornada la declaració del diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, davant del jutjat d'instrucció número 7 de València per presumpta prevaricació administrativa amb contractes del MuVIM.

Rius ha explicat que tenia intenció de declarar, però, com que s'ha assabentat aquest mateix dijous "exactament" de per què el denuncien, ha demanat un ajornament d'uns dies per a analitzar l'expedient obert i estudiar-ne les diligències. 

Al seu entendre, la querella del PP s'emmarca en la campanya iniciada fa uns mesos per aquest partit de presentar "denúncies sense fonament" i demostra que "l'oposició que sap fer el PP és a costa de jutges i de l'erari". 

El diputat provincial ha instat el PP a optar per "l'oposició política" per no "malbaratar diners públics i a saturar la justícia amb finalitats polítiques pures i dures".

La querella la va presentar la portaveu del PP a la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, contra Rius i dos treballadors autònoms, administradors d'una empresa presumptament contractada de manera irregular pel diputat de Compromís. 

Contelles va dir que des de la reobertura, al desembre del 2015, de l'exposició L'aventura del pensament s'han fet contractacions continuades "a dit" a una empresa i a dos autònoms per a un mateix servei, les facturacions dels quals sumen 108.000 euros.

També et pot interessar

stats