Directes
Ara en la televisió
LA CUINA DE MORERA
Ara en la ràdio
FÓRMULA TERRITORI (reemissió)

Ruth Merino, nova síndica de Ciutadans a les Corts

Els diputats de la formació ratifiquen la proposta de la direcció nacional del partit.

Ruth Merino durant la seua intervenció en el ple de les Corts d'aquest dijous / Les Corts

Ruth Merino, fins ara número dos del partit al nostre territori, assumeix el lideratge de Ciutadans de la Comunitat Valenciana i serà la síndica de la formació. Merino, a qui ha designat la direcció nacional del partit i han ratificat per unanimitat els 18 diputats i diputades del grup parlamentari, pren el relleu a Toni Cantó a les Corts.

Els síndics adjunts del partit seran Mamen Peris, Merche Ventura i José Antonio Martínez.

Merino era portaveu adjunta del grup fins que va esclatar la crisi en Ciutadans i havia sigut la mà dreta de Cantó durant l’etapa en què aquest ha estat al capdavant del partit. Durant els últims dies, després que Toni Cantó renunciara a l’acta de diputat, Ruth Merino s’havia convertit en la portaveu provisional de Ciutadans a la cambra valenciana. 

L'elecció de la nova síndica té el suport de la direcció nacional del partit, però no de tots els sectors valencians de la formació.

Segons ha pogut saber À Punt, sembla que la decisió no agrada a un sector crític de la formació taronja, dins del qual hi ha el diputat Jesús Salmerón, que ja va expressar dures crítiques cap a Cantó quan aquest va anunciar que se n’anava de les Corts i del partit. Aleshores lamentava que no s’oferirenexplicacions. Salmerón fins i tot assegurava sentir-se “anul·lat”, amb altres companys, i denunciava la falta de democràcia al si del partit. 

En canvi, altres fonts de Ciutadans afirmen que el procediment seguit en l’elecció de Merino és el procés habitual per a escollir els líders del partit, com ja va passar amb l'elecció de Toni Cantó en el seu moment.