Rus culpa Benavent de desviar diners de l'enllumenat de Llutxent

L'expresident de la Diputació de València nega que participara en el traspàs de fons públics a l'Olímpic de Xàtiva.

Alfonso Rus, en arribar a la Ciutat de la Justícia de València
Alfonso Rus, en arribar a la Ciutat de la Justícia de València / Manuel Bruque (Efe)

L'expresident de la Diputació de València amb el PP, Alfons Rus, ha assegurat davant del jutge que va ser Marcos Benavent, exgerent de l'extinta Imelsa, qui va desviar els diners que la corporació provincial anava a destinar a l'enllumenat de Llutxent per a quedar-se ell mateix una part i la resta, el seu suposat testaferro, José Estarlich, que s'ha negat a declarar.

Rus s'ha pronunciat així en arribar a la Ciutat de la Justícia de València, on ha declarat davant del jutjat d'instrucció número 9 en qualitat d'investigat arran d'una declaració de Benavent en una causa sobre un possible delicte de malversació de cabals públics. Així, ha dit que és "mentida" l'acusació de Benavent, segons la qual va participar en el desviament de fons públics al club de futbol Olímpic de Xàtiva.

El també exalcalde de Xàtiva amb el PP ha “desmentit” les acusacions de l'autoanomenat ionqui dels diners, a qui ha acusat de ser “un covard”. A més, ha afegit que ara intenta “tirar cap amunt” les acusacions “perquè, en realitat, té por”.

Rus ha recordat que va ser la Diputació de València la que va presentar la denúncia per aquests fets i ha insistit que Benavent “s'ha vist acorralat” i per això ha començat a llançar acusacions.

El desviament de més de 60.000 euros d'un projecte per a la renovació de l'enllumenat de Llutxent va ser denunciat inicialment per la Diputació de València. Qui era llavors el president de la institució, Alfons Rus, responsabilitzava Benavent i un altre empresari, Vicente Calvo, d'haver-se quedat els diners. No obstant això, després de la declaració de Benavent del 7 de maig, Rus ha passat de querellant a investigat.

També et pot interessar

stats