Rufián demana a Grande-Marlaska depurar responsabilitats per la impunitat de la ultradreta a la Comunitat Valenciana

Esquerra denuncia la proximitat dels agents amb manifestants d’ultradreta durant un acte del partit a Riba-roja de Túria.

El ministre de Justícia Fernando Grande-Marlaska durant la seua intervenció a la comissió parlamentària
El ministre de Justícia Fernando Grande-Marlaska durant la seua intervenció a la comissió parlamentària / Congrés dels Diputats.

El portaveu d’Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, ha demanat aquest dilluns al ministre de l'Interior Fernando Grande-Marlaska depurar responsabilitats per la impunitat de la ultradreta a la Comunitat Valenciana i ha denunciat la proximitat dels cossos policials amb els manifestants d’ultradreta durant un acte de la seua formació el passat 27 de gener de Riba-roja de Túria.

Durant la compareixença del ministre al Congrés, el portaveu d’Esquerra Republicana ha denunciat que durant la protesta manifestants de Falange i España 2000 van exhibir banderes preconstitucionals i van intimidar, escridassar i insultar els participants, entre ells Guillem Agulló (pare del jove antifeixista), Artur Junqueras (pare d’Oriol Junqueras) i el mateix Gabriel Rufián.

El portaveu de la formació ha dit que el cordó policial en l'acte, una presentació de dos llibres, va ser “lamentable”. 

Rufián ha lamentat els fets “no tant per nosaltres sinó per la gent que ens ve a veure” i ha censurat que Guillem Agulló (pare del jove antifeixista i independendista assassinat per la ultradreta) encara haja d’aguantar feixistes.

“Convindria depurar responsabilitats perquè si això passa en un poble com Riba-roja què no passarà en altres”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats