Rubén Martínez Dalmau: "Els vots d'Unides Podem són necessaris per a conformar un govern progressista"

En la mateixa línia, Estañ ha assegurat que només amb el suport dels 8 escons d’aquesta formació es pot reeditar el Botànic.

Rubén Martínez Dalmau: \"Els vots d\'Unides Podem són necessaris per a conformar un govern progressista\"

En les converses postelectorals, Unides Podem-Esquerra Unida es reivindica com a força "clau" per a formar un govern progressista i reclama una mesa de negociació urgent per a avaluar el Pacte del Botànic.

Rubén Martínez Dalmau, diputat electe i candidat a la presidència de la Generalitat, ha destacat en Les notícies del matí que s'ha deixat arrere l'època de les majories absolutes i que davant d’un parlament multicolor "s'ha de negociar i no imposar".

"No tenim cap data ni hora", ha afirmat durant l'entrevista davant de les imminents cridades del president en funcions, Ximo Puig, per a pactar la segona edició del Botànic. "Els vots d'Unides Podem són necessaris per a conformar un govern de majoria progressista i, per tant, haurem de ser convocats", ha insistit.

Martínez Dalmau diu detectar un cert "nerviosisme" per part del diputat socialista Manolo Mata a l'hora de "repartir-se les butaques". "El que és important no és qui seu i on, sinó treballar en un programa de transformació democràtica", ha apuntat, a més de reivindicar un govern entre les tres formacions d'esquerra.

Per la seua part, Antonio Estañ ha assegurat que no serà Puig qui decidisca si Unides Podem entra en el govern sinó el resultat electoral i, amb els números a la mà, només amb el suport dels 8 escons d’Unides Podem es pot reeditar un govern d’esquerra.

També et pot interessar

stats