Rosalía Iglesias, dona de Bárcenas; i Jesús Sepúlveda, exmarit de Mato, empresonats fins que paguen la fiança

L'Audiència Nacional els imposa una fiança de 200.000 € i de 100.000 €, respectivament.

Furgoneta de la Guàrdia Civil que trasllada Rosalía Iglesias i Jesús Sepúlveda a la presó de Soto del Real (Madrid)
Furgoneta de la Guàrdia Civil que trasllada Rosalía Iglesias i Jesús Sepúlveda a la presó de Soto del Real (Madrid) / Efe (Víctor Lerena)

Rosalía Iglesias, esposa de l'extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas; i Jesús Sepúlveda, exmarit de l'exministra Ana Mato, han ingressat a la presó madrilenya de Soto del Real per la seua condemna pel cas Gürtel de 15 anys i de 14 anys i huit mesos, respectivament. Iglesias i Sepúlveda podran abandonar-la quan paguen la fiança de 200.000 €, en el cas de la dona de Bárcenas, i de 100.000 € en el de l'exalcalde de Pozuelo de Alarcón (Madrid), que hui els ha imposat la secció penal segona de l'Audiència Nacional. A més, el tribunal els ha imposat altres mesures cautelars, com ara compareixences cada quinze dies al jutjat, la retirada del passaport, la prohibició d'eixir del territori nacional, i que estiguen localitzats en un domicili i en un telèfon. 

El tribunal estima que el fet que Luis Bárcenas, marit de Iglesias, estiga ja empresonat des de dilluns complint condemna pot pal·liar el "risc de fuga" que la Fiscalia Anticorrupció ha argumentat per a sol·licitar a la sala penal la presó incondicional de Rosalía Iglesias. Tot i això, el tribunal diu que no pot obviar la quantitat de recursos econòmics que el matrimoni va aconseguir amb la seua activitat il·lícita, i per això li imposa una fiança de 200.000 €.

També et pot interessar

stats