Rosa Pérez lidera la llista unitària d'EUPV per a les autonòmiques

A més de la candidata per València, la llista inclou Paco Latorre, que encapçala Castelló, i Estefania Blanes, Alacant.

La candidata a la Generalitat Valenciana, Rosa Pérez Garijo, en una imatge d'arxiu
La candidata a la Generalitat Valenciana, Rosa Pérez Garijo, en una imatge d'arxiu / Raquel Abulaila (Dival)

Les dues candidatures majoritàries que es van disputar la direcció d'EUPV, encapçalades per Rosa Pérez Garijo i Rosa Albert, han acordat una llista unitària per a les pròximes autonòmiques i municipals. Pérez Garijo, que va resultar triada coordinadora general de la formació, encapçalarà la circumscripció per València i serà la candidata a la Generalitat.

Ara, segons ha informat EUPV en un comunicat, la llista haurà de ser ratificada pels militants i simpatitzants en les votacions presencials i en línia del pròxim mes de desembre.

A més de Pérez Garijo, la llista inclou Paco Latorre, que encapçalarà Castelló i Estefania Blanes, Alacant. "Després de desacords interns, aquesta notícia representa la necessària unitat i cohesió d'Esquerra Unida, i això és una garantia per als nostres votants i per a la societat valenciana", ha afirmat Pérez Garijo.

D'acord amb el calendari de primàries aprovat en l'últim Consell Polític Nacional d'EUPV, aquest dimarts es tancava el termini per a arribar a un acord entre les diferents sensibilitats que conviuen en la formació d'esquerres.

A Pérez Garijo la segueixen a València María Ángeles Llorente, regidora a l'Ajuntament de Xest; Miquel Lorente, regidor a l'Ajuntament de Xàtiva; Marta Martín, regidora de la formació d'esquerres a l'Ajuntament d'Alboraia i María Estela Ramón, que no té cap  càrrec públic. La llista la tanquen de manera simbòlica els exdiputats a les Corts, Esther López Barceló i Ignacio Blanco.

Per Castelló, la llista està encapçalada per Francisco Latorre, coordinador d'EUPV a Sogorb, i l'acompanyen Carmen García, regidora d'Educació a la Vall d'Uixó; Cristian Veses, coordinador de la Plana Baixa; Pastora de Florencio, coordinadora d'EUPV en la ciutat de Castelló i Adrià Barceló.

A Alacant, la candidatura està encapçalada per la regidora d'Alcoi, Estefania Blanes, i la segueixen Iñaki Pérez, regidor de la formació d'esquerres a Elda, Lola Llorca, Álvaro Castaños i Alba Quesada.

Calendari de les votacions

Fins al 27 de novembre estaran exposats els censos per a correccions i la inscripció de simpatitzants, i el 30 es farà públic el cens definitiu. Per a la ratificació d'aquesta precandidatura, les votacions en línia tindran lloc del 10 al 14 de desembre.

Aquesta cita electoral coincidirà amb la llista per a les eleccions europees. Així, les votacions presencials seran el diumenge 16 de desembre i els resultats es donaran a conéixer l'endemà.

També et pot interessar

stats