Rosa Pérez-Garijo reivindica la visibilitat d’Esquerra Unida en el pacte de confluència amb Podem per a les autonòmiques

Reclama més polítiques públiques i la reforma del Codi Penal per a lluitar contra els crims franquistes i fer honor a les víctimes.

Rosa Pérez-Garijo en 'À Punt NTC Matí'
Rosa Pérez-Garijo en 'À Punt NTC Matí'

Els candidats d’Esquerra Unida han de tindre el mateix pes en les llistes que els de Podem. Una presència clara i igualitària “perquè la confluència siga creïble”. Així ho ha assenyalat la coordinadora general del partit a la Comunitat Valenciana, Rosa Pérez-Garijo. En declaracions a À Punt NTC Matí, la també diputada ha declarat que “farem l’impossible” per a anar conjuntament a les eleccions autonòmiques i que espera que finalment siga així. A pesar de tot, Pérez-Garijo no ha rebutjat la idea que el partit vaja finalment a soles. "Això no es pot descartar mai", ha dit.

Com a responsable de la delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València, ha reclamat la reforma del Codi Penal perquè es condemne l’enaltiment del feixisme, la derogació d’alguns articles de la Llei d’amnistia i que les administracions públiques invertisquen en la recuperació de la memòria històrica, com ara amb l’exhumació de fosses o la localització de cossos a les cunetes, tot perquè “allò que va succeir no quede en l’oblit”.

En aquest sentit, Rosa Pérez-Garijo ha alertat sobre la pujada del feixisme a Europa. “O prenem mesures o es pot repetir la història”, ja que “és una anomalia democràtica la que vivim a Espanya”. Així mateix, ha posat en valor el paper de la Diputació de València en la recuperació dels cossos que es troben a les fosses valencianes, com ara al cementeri de Paterna. “Vam començar a fer aquest treball per humanitat”, ha declarat.

Tranquil·litat per als treballadors de Divalterra

Sobre el futur de Divalterra, l’empresa pública dependent de la Diputació de València, la gestió de la qual va portar a dimitir el ja expresident de la institució, Jorge Rodríguez, Pérez-Garijo ha assegurat que la plantilla d’aquest organisme “està blindada”. “La tasca de les brigades és fonamental”, ha assenyalat la diputada, que ha afegit que el que encara no està clar és si Divalterra passarà a ser una entitat pública local o un organisme autònom. El que sí que se sap és que tindrà els mateixos controls que una administració pública.

També et pot interessar

stats