Rosa Albert (EU) descarta integrar-se en la candidatura socialista a l'alcaldia de València

El PSPV li va oferir la possibilitat en cas que fracassara la confluència amb Podem.

Fes clic en la imatge per a escoltar l'entrevista amb Rosa Albert, la líder d'Esquerra Unida de la ciutat de València
Fes clic en la imatge per a escoltar l'entrevista amb Rosa Albert, la líder d'Esquerra Unida de la ciutat de València

"Rosa Albert, candidata i coordinadora d'Esquerra Unida (EU) de la ciutat de València no participarà en cap candidatura que siga aliena a EU i en la qual la meua organització no es puga reconéixer en un programa electoral amb els seus candidats i candidates de manera explícita". És la resposta de la líder d'EU a l'oferta del grup municipal socialista de l'Ajuntament de València perquè integre la seua candidatura a la llista del PSPV que competirà per l'alcaldia. 

Rosa Albert ha explicat a Les Notícies del Matí que la líder del PSPV municipal, Sandra Gómez, li va traslladar la proposta durant una conversa informal. Una oferta per a la integració de candidats, però no de confluència de sigles. 

Garantir la majoria d'esquerres a València

La maniobra té lloc enmig de les negociacions d'EU i Podem per a competir amb una llista conjunta per a l'alcaldia de València. Segons fonts socialistes citades per alguns mitjans valencians, s'hi ha proposat a EU com un pla B en cas que no fructifique el pacte amb la formació morada. 

Les mateixes fonts apunten a la preocupació creixent entre el PSPV en cas que Podem i EU hi participen per separat en els comicis. En aquest supòsit, les enquestes pronostiquen un empat tècnic entre les dues formacions d'esquerres, cosa que podria decantar la majoria cap al bloc de partits de dretes. 

Negociacions estancades amb Podem

Albert ha assegurat als micròfons d'À Punt que l'oferta socialista no té per què afectar les negociacions amb Podem, que reconeix estancades per la falta de consens sobre el programa electoral autonòmic, fins al punt que encara no s'han iniciat les converses a l'àmbit municipal. La líder d'EU a València ha recordat que l'acord amb València en Comú, la marca de Podem a la ciutat, està supeditat al fet que es desbloquege la negociació autonòmica.

També et pot interessar

stats