Romeva assegura que la DUI va ser una declaració política per a continuar negociant

L'exconseller català d'Afers Estrangers ha defés el dret d'autodeterminació, ja que no està prohibit en la Constitució.

Romeva assegura que la DUI va ser una declaració política per a continuar negociant
Romeva assegura que la DUI va ser una declaració política per a continuar negociant

L'exconseller català d'Afers Estrangers, Raül Romeva, ha defés durant la seua declaració davant del tribunal del 'procés' que la DUI va ser una declaració política per a continuar negociant. Així mateix, ha al·legat que el dret a l'autodeterminació està permés en la Constitució espanyola.

Romeva ha seguit la mateixa estratègia que Oriol Junqueras i ha optat per no contestar a la fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i Vox, perquè es considera “un pres polític”. Precisament, aquest dimarts es compleix un any des que nou dels acusats van ingressar en la presó.

Així mateix, ha dit que la concentració del 20 de setembre de 2017 enfront de la Conselleria d'Economia “no és un alçament” i que “les úniques armes van ser les de la Guàrdia Civil”.

L’exconseller ha situat el “moment rellevant” del procés sobiranista la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya de l'any 2010, perquè va suposar una “ruptura emocional dramàtica” per a ell i per a molts altres catalans. “Jo fins al 2010, com molta altra gent, no vaig ser independentista, era federalista”, ha dit.

Romeva també ha emprat gran part de la seua intervenció a defendre que el dret d'autodeterminació, en afirmar no està prohibit en la Constitució, per la qual cosa considera que “és qüestió de voluntat política trobar la forma d'exercir-lo”.

A més, ha afegit que els qui defenen “uns valors per damunt d'una circumstància” estan sent jutjats, mentre que “els qui amenacen l'Europa dels drets i les llibertats seuen en el banc de l'acusació”, en clara al·lusió a Vox.

També et pot interessar

stats