Roger Torrent: "Tinguen present que tornarem a votar"

El president del Parlament de Catalunya defén l'acció de la seua antecessora, Carme Forcadell, imputada en el juí pel procés.

Captura del senyal institucional del Tribunal Suprem
Captura del senyal institucional del Tribunal Suprem / Enric Millo (EFE/Tribunal Suprem)

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha defés la tasca de la Mesa del Parlament durant la presidència de la seua antecessora, Carme Forcadell, que està acusada per rebel·lió en el juí pel procés sobiranista de Catalunya.

En la seua declaració com a testimoni al Tribunal Suprem, Torrent ha justificat que la Mesa tramitara les lleis de desconnexió de Catalunya amb Espanya en el ple del Parlament del 6 i 7 de setembre de 2017, malgrat les advertències d'inconstitucionalitat dels lletrats de la cambra. Segons el president del Parlament, aquests informes legals "no són vinculants" per a la Mesa, que considera un òrgan "polític, no censurador". Torrent ha manifestat que cap dels seus antecessors havia censurat propostes parlamentàries, motiu pel qual pensa que Forcadell va obrar bé i que ell hauria actuat "exactament" igual.

Roger Torrent ha explicat que les normes objecte de la controvèrsia, i que després va suspendre el Tribunal Constitucional, "emanaven de la voluntat majoritària de diputats de la cambra" i tenien com a "finalitat" que "els ciutadans de Catalunya decidiren lliurement el seu futur" com entén que havien demanat massivament en les urnes. Amb tot, ha al·legat que la Llei de Transitorietat, que la cambra va aprovar el 7 de setembre per a facilitar el trànsit de l'autonomia catalana a la República, mai es va fer efectiva ni va tindre efectes jurídics.

"Tornarem a votar"

D'altra banda, el president del Parlament s'ha mostrat "convençut que el conflicte polític entre Catalunya i l'Estat" es resoldrà únicament "mitjançant un referèndum" i ha admés que ell va acudir a votar l'1 d'octubre de 2017. "Per molt que es jutge ací aquests homes i dones demòcrates, no canviarem", ha dit Torrent abans d'advertir que "no renunciarem mai a la voluntat majoritària de decidir el nostre futur". "Tinguen present que tornarem a votar", ha sentenciat.

També et pot interessar

stats