Rodríguez-Piñero advoca per traslladar a la UE les polítiques socials de la Generalitat i del govern d’Espanya

La candidata socialista al Parlament Europeu ha demanat al sector agrícola que s’organitze en una "organització professional única"

Rodríguez-Piñero advoca per traslladar a la UE les polítiques socials de la Generalitat i del govern d’Espanya

À Punt, seguint la roda d’entrevistes amb els candidats i candidates de les principals formacions a les eleccions al Parlament Europeu, ha entrevistat aquest dijous Inmaculada Rodríguez-Piñero. La candidata socialista ha assegurat que la seua voluntat és traslladar a la Unió Europea les polítiques “en benefici de les persones” que s’han posat en marxa a Espanya i a la Comunitat Valenciana. 

Sobre les mesures dels socialistes per a acabar amb la violència masclista, Rodríguez-Piñero ha destacat la necessitat que tots els països comunitaris aproven el conveni d’Istanbul. En aquest sentit, ha criticat que els populars europeus incorporen partits d’extrema dreta, com el de Viktor Orbán a Hongria, que no han volgut donar-li suport. “És fonamental que es puga combatre l’extrema dreta, però aplicant-li un cordó sanitari real, no incorporant els partits dins dels grups, ja que frenen les polítiques que necessitem", ha afegit. 

Sobre la crisi del sector citrícola, la candidata socialista al Parlament Europeu ha afirmat que per a pal·liar-ne els efectes no només són necessàries les polítiques comunitàries, del Govern d’Espanya i de la Generalitat. Rodríguez-Piñero ha explicat que és “fonamental” que el sector citrícola s’agrupe en una "organització professional única" per a rebre més ajudes de la UE.  

Impacte del Brexit en la Comunitat Valenciana

Rodríguez-Piñero també ha valorat els possibles efectes del Brexit en la Comunitat Valenciana, sobre el que ha manifestat que és necessari que el govern britànic sàpia què vol fer. Tot i això, ha recordat que la posició “unànime” de la Unió Europea és seguir mantenint “una relació estreta amb el país”. 

“Necessitem una política migratòria i d’asil comuna”

La candidata al Parlament Europeu ha valorat l’arribada de migrants a les costes del Mediterrani i ha assegurat que cal una “política migratòria i d’asil comuna”. I ha afegit que “també necessitem treballar en els països de trànsit per a regular la migració, i en els països d’origen perquè els ciutadans no hagen de fugir-ne”. 

També et pot interessar