Rocío Cortés, elegida presidenta de l'FVMP per àmplia majoria

La candidatura encapçalada per l'alcaldessa de Requena ha sigut de "consens" i l'única presentada i ha rebut només una abstenció i cap vot en contra

L'alcaldessa de Requena i nova presidenta de la FVMP, Rocío Cortés (2e), amb Vicente Mompó, María José Catalá i Luis Barcala
L'alcaldessa de Requena i nova presidenta de l'FVMP, Rocío Cortés (2a), amb Vicente Mompó, María José Catalá i Luis Barcala / Eduardo Manzana (Europa Press)

L'alcaldessa de Requena i membre del PP, Rocío Cortés, ha sigut elegida presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per àmplia majoria en la 16a assemblea que aquesta entitat ha celebrat en Fira València per a renovar els òrgans després de les eleccions locals del 28M.

La candidatura encapçalada per Cortés, que substitueix en la presidència l'alcalde d'Elda (Vinalopó Mitjà), el socialista Rubén Alfaro, ha sigut de "consens" i l'única presentada i ha rebut només una abstenció i cap vot en contra. En la votació, ha aconseguit el suport de 221 dels 222 assistents.

L'abstenció procedeix d'Esquerra Unida (EU), formació que no tindrà representació en la comissió executiva de l'entitat després de no haver rebut suficient representació municipal. EU estarà en el Consell de l'FVMP, del qual formen part 53 persones.

La vicepresidència primera l'ostentarà l'alcalde de Benicarló (Baix Maestrat) i membre del PP, Juanma Cerdà; la segona, el primer edil d'Elda i expresident socialista de l'entitat, Rubén Alfaro; i l'alcalde d'Alzira (Ribera Alta) i membre de Compromís, Alfons Domínguez.

Rocío Cortés ha assegurat que per a ella és "un honor" haver sigut nomenada presidenta de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i ha indicat que Requena, la localitat de la qual procedeix, entén "molt bé la problemàtica" dels municipis, "no sols d'interior i costa", sinó també dels xicotets nuclis.

També et pot interessar

stats