Rivera vol liderar una oposició "ferma" per a vigilar un govern "format pel PSOE i Podem"

El líder de Cs ofereix a Sánchez un pacte d'estat en educació, despoblació, immigració i lluita contra el terrorisme.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, després de la seua reunió a La Moncloa amb Pedro Sánchez
El president de Ciutadans, Albert Rivera, després de la seua reunió a La Moncloa amb Pedro Sánchez / Zipi (Efe)

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha destacat la seua intenció de liderar una oposició "ferma per a controlar i vigilar un govern" que, segons Rivera, es formarà entre el PSOE i Podem. "No cal ser un linx per a saber que Sánchez i Iglesias formaran govern", ha apuntat.

Després de la seua reunió a La Moncloa amb el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, Rivera ha assenyalat que estarà en l'oposició i no donarà suport a la investidura de Sánchez, "com és obvi". Així mateix, ha indicat que serà una oposició per a oferir garanties de protegir els espanyols dels excessos del govern. "Una oposició que serà també amb sentit d'estat i lleialtat als espanyols, sense motxilles, sense complexos, lliure, sense corrupció i amb futur", ha destacat.

D'altra banda, ha reconegut que una de les principals discrepàncies amb el PSOE es produeix a Catalunya. "En comptes de donar més competències a Torra i Puigdemont, cal vigilar i aplicar la Constitució. Rivera ha dit a Sánchez que exigisca al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que acate la Constitució i li ha oferit els 57 diputats de Cs "per a aplicar el 155 a Catalunya, si és necessari".

També ha mostrat les seues diferències en política econòmica, ja que "el PSOE vol esclafar a impostos als espanyols, apujant l'IRPF, el dièsel i mantenint l'impost de successions", mentre que Cs aposta per no carregar les famílies amb impostos.

No obstant això, el líder de Ciutadans ha oferit a Sánchez quatre matèries per a tancar pactes d'estat: educació, despoblació, immigració i lluita contra el terrorisme.

També et pot interessar

stats