Rivera obri la porta a un pacte amb el PSOE després del 10N

Proposa als socialistes un decàleg de mesures per a frenar el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Albert Rivera, en el seu primer acte de precampanya a Madrid.
Albert Rivera, en el seu primer acte de precampanya a Madrid. / Efe

El president de Ciutadans, Albert Rivera, no tanca la porta a un pacte amb el PSOE després del 10N, ha anunciat en el seu primer acte de precampanya a Madrid.

Rivera aspira a la presidència de l'executiu, però assegura que "si els espanyols decideixen que siga el PSOE qui governe", donaria suport a Sánchez si assumeix les "reformes d'estat" que planteja la formació taronja. És un decàleg de mesures que inclou frenar el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, no ha fet al·lusió a les declaracions de Rivera, però sí que ha parlat sobre les pròximes eleccions en un acte aquest dissabte a A Toxa, a Pontevedra.

Sánchez ha demanat a tots els partits polítics que assumisquen el resultat de les urnes el pròxim 10N, que eviten el bloqueig i permeten l’estabilitat. Una petició que defén acords programàtics després dels pròxims comicis del mes de novembre.

Així, en el mateix acte, el candidat socialista ha analitzat la situació a Catalunya i ha advertit que no recuperarà la potencialitat econòmica i de benestar fins que els independentistes no accepten el “fracàs” del seu projecte polític, basat en “mentides i fal·làcies”.

Per la seua banda, el president del PP, Pablo Casado, ha exposat aquest dissabte el seu pla econòmic. Casado ha afirmat que “Espanya no es pot permetre una altra crisi econòmica i no podria suportar-la amb el PSOE en el govern”. Així, ha defés la necessitat que el seu partit governe perquè “més que mai Espanya ens necessita de tornada en el govern”, ha emfatitzat. 

També Pablo Iglesias ha protagonitzat el primer acte de precampanya, a Madrid. El candidat de la coalició Unides Podem ha assegurat que evitar el govern de coalició del PP i el PSOE només serà possible si Unides Podem ix reforçat de les eleccions. Iglesias s'ha dirigit als electors i ha manifestat que els anteriors expresidents "només són uns majordoms dels poders econòmics i que en aquest país es poden canviar les coses".

També et pot interessar

stats