Rivera i Casado demanen el 155 a Catalunya, Iglesias s’obri a col·laborar per al diàleg

El líder de Podem afirma que els agents compleixen ordes polítiques en les càrregues policials.

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, aquest dimecres al Palau de la Moncloa
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, aquest dimecres al Palau de la Moncloa / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El lider de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat, amb contundència, l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i la destitució del president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha responsabilitzat de “sumar-se als separatistes com un més”. Albert Rivera s’ha expressat en aquests termes després de la reunió que ha mantingut amb el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, per a abordar la situació que viu Catalunya després de fer-se pública la sentència del 'procés'.

Rivera ha defés l’aplicació de l’article 155, encara que d’una manera planificada: “Cal aprendre de les errades del passat i aplicar un 155 de veritat”. A més, ha remarcat que si ell és president del govern, l’aplicarà.

D’altra banda, Rivera aboga per incrementar les forces de seguretat a Catalunya, “que el govern no escatime en recursos”, ha puntualitzat. Des del punt de vista del representant de Ciutadans, “a Catalunya s’estan cremant els carrers i s’està sabotejant la democràcia”, una situació que està causant por a la ciutadania i que poden resoldre les forces de seguretat.

Rivera s’ha mostrat en la línia de Pablo Casado, qui aquest matí s’ha reunit amb Pedro Sánchez i ha manifestat als mitjans que creia que "la imprevisió" ha sobrepassat el president en funcions i li ha advertit que disposa de tots els mecanismes per a fer front a "una escalada de violència inadmissible". També ha plantejat que la Fiscalia "ha d'actuar" contra Torra i el president del Parlament, Roger Torrent, per "incitar al desorde públic i a la desobediència", així com contra els CDR i Tsunami Democràtic.

Iglesias defén el diàleg

En canvi, el líder de Podem, Pablo Iglesias, ha apostat per “la desinflamació i el diàleg” per a eixir de la situació que viu Catalunya. “S’ha d’apostar pel diàleg, encara que hi haja opinions dispars, perquè s’han de buscar solucions democràtiques”, ha remarcat. Així mateix, i pel que fa a la possibilitat d’aplicar l’article 155 de la Constitució, creu que el govern en funcions no aplicarà cap mesura d’excepcionalitat.

També et pot interessar

stats