Rivera amenaça Rajoy de retirar-li el suport si no endureix l'aplicació del 155

El president de Ciutadans ha sigut contundent després d'un dura sessió al Congrés dels Diputats: "Fins ací hem arribat amb aquesta situació".

Albert Rivera, durant la sessió de control al govern en el Congrés
Albert Rivera, durant la sessió de control al govern en el Congrés / Fernando Alvarado (EFE)

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat aquest dimecres que té previst retirar el suport al Govern perquè considera que no està sent prou dur amb l'aplicació del 155 a Catalunya. El Govern "està abandonant les seues funcions", ha dit Rivera als passadissos del Congrés dels Diputats, i ha afegit que "no pot ser que el Govern mire cap a un altre costat" en aquestes circumstàncies. "Li he dit a Rajoy que no continuarem donant suport al Govern en aquest cas", ha sentenciat.

Unes paraules que no han caigut massa bé en les files del Partit Popular. En aquest sentit, el coordinador general dels populars, Fernando Martínez-Maíllo, li ha recriminat que "haurà d'explicar què significa això de trencar" i ha dit que "si això significa que ja no donarà suport al 155, és una enrabiada de xiquet menut". Maíllo ha recordat a Rivera que les seues amenaces no tenen cap efecte pràctic.

D'altra banda, el líder de Ciutadans ha aprofitat l'ocasió per a fer públic davant de la premsa que Mariano Rajoy ja no li telefona des que es van publicar els resultats de l'últim CIS. Un informe, publicat dimarts passat, que disparava en les enquestes els resultats de la formació taronja i que situava el PP en mínims històrics. En aquest sentit, Rajoy ha contraatacat: "El Partit Popular continua sent la primera força política a Espanya i les pròximes eleccions encara estan molt lluny. Rivera és un 'aprovechategui'."

També et pot interessar

stats