Rivera a Altsasu: "Quan agredeixen un guàrdia civil intenten liquidar l'Estat"

Centenars de persones es manifesten contra l’acte d'Espanya Ciutadana.

Arribada del president de Ciutadans, Albert Rivera, a l'acte  d'Espanya Ciutadana a Altsasu
Arribada del president de Ciutadans, Albert Rivera, a l'acte d'Espanya Ciutadana a Altsasu

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha participat aquest diumenge en un acte de la plataforma Espanya Ciutadana a la localitat navarresa d’Altsasu, on ha afirmat: "Quan agredeixen un guàrdia civil agredeixen la Constitució, agredeixen la convivència i estan intentat liquidar l'Estat".

L’acte, en què han intervingut també el filòsof Fernando Savater i la víctima d'ETA Beatriz Sánchez, ha recordat els dos guàrdies civils i les seues parelles agredits fa dos anys a la localitat. La jornada, organitzada per Ciutadans, ha comptat també amb la participació de representants del PP i de Vox. 

Rivera també ha assegurat que la jornada era "un acte cívic en defensa de la convivència, de la llibertat, de la diversitat, però dins de la unió del nostre país i de la Unió Europa". "Estem venint a un poble d'Espanya sense demanar permís, demanant pas a pesar de les dificultats. No deixem de xafar qualsevol racó del nostre país perquè uns radicals ho intenten evitar", ha assenyalat.

En la seua intervenció, Rivera ha demanat "reconstruir el projecte comú espanyol" i "el constitucionalisme del segle XXI", i ha recalcat: "Els valors de la democràcia s'estan demostrant incompatibles amb els valors del nacionalisme".

Les intervencions s’han produït entre sons de sirenes i repics de campanes de l'església situada en la plaça dels Furs, on s’estava desenvolupat el míting, i això ha dificultat que se l’escoltara. El president de la formació taronja ha respost irònicament donant les gràcies perquè les campanes repicaren "per les víctimes", mentre criticava uns murals de la plaça amb els rostres "dels botxins"

Manifestacions de rebuig a Espanya Ciutadana 

Durant l’acte s'han viscut alguns moments de tensió, ja que als carrers pròxims centenars de persones s’han manifestat per a mostrar el rebuig a la iniciativa de la plataforma Espanya Ciutadana. De fet, durant la intervenció d’Albert Rivera s'han sentit xiulades i crits d’"Alde hemendik, utzi pakean" ('fora d'ací, deixeu-nos en pau').

Un fort dispositiu integrat per agents de la Policia Foral i de la Guàrdia Civil s'ha desplegat pels carrers del poble per a evitar incidents entre els assistents a l'acte i un cordó integrat per veïns de la localitat ha tractat de mantindre la calma.

Els moments de major tensió s'han viscut passades les onze del matí, moment en què han començat a arribar al poble els assistents a l'acte d’Espanya Ciutadana, molts d'ells amb banderes espanyoles i amb crits de "Visca Espanya, visca la Guàrdia Civil". La resposta dels manifestants que es trobaven des de primera hora pels carrers del municipi han sigut xiulades i crits de reprovació amb frases com "fora d'ací" o "fora feixistes".

Per la seua banda, l'assemblea de veïns de Altsasu, que ha considerat l'acte una provocació, ha celebrat amb activitats lúdiques i culturals un espai "pels drets i les llibertats" en una altra plaça de la localitat.

També et pot interessar

stats