Ricardo Costa confirma al jutge que dues empreses del circuit donaren diners al PPCV

L'exsecretari general del partit afirma que va rebre 150.000 euros del germà de Mayor Oreja per a pagar la campanya electoral del 2008.

Ricardo Costa arriba a la Ciutat de la Justícia
Ricardo Costa arriba a la Ciutat de la Justícia / Manuel Bruque (Efe)

La vesprada d'ahir dijous va ser clau per a la investigació del cas de la Fórmula 1. L'exsecretari general del PPCV Ricardo Costa va assegurar en el jutjat que investiga les suposades irregularitats al voltant de la construcció del circuit urbà de València que dues empreses que van fer obres en el recinte entre 2007 i 2008, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i Hormigones Martínez, van donar diners al partit.

En concret, segons fonts coneixedores de la declaració, Costa confirmà i amplià el que ja li havia confessat al fiscal anticorrupció: que va rebre 150.000 euros en un sobre de mans del conseller delegat de FCC, José Maria Mayor Oreja, germà de l'exministre popular d'interior Jaime Mayor Oreja. Com va explicar, va ser Vicent Rambla qui li va demanar que rebera l'empresari. 

Els diners correspondrien a una de les comissions il·legals que presumptament es pagaven al partit en agraïment per les concessions del circuit i, com va afirmar, serviren per a finançar la campanya de Mariano Rajoy en les eleccions generals del 2008. Va afegir també que li'ls va donar a David Serra, exsecretari autonòmic de Cultura durant el govern de Francisco Camps. 

El que va ser número dos del PPCV, que estava citat a declarar com a testimoni a les 13 hores en el jutjat d'instrucció número 17 de València, va començar la declaració poc després de les 19 hores per demora del jutjat mateix i va acabar passades les 21.30 hores. Abans d'entrar en l'edifici judicial ja havia manifestat als mitjans la seua disposició a col·laborar. 

A l'eixida de la Ciutat de la Justícia, Costa va assegurar als periodistes que l'esperaven congregats a les portes de l'edifici que havia contestat a totes les preguntes que li havien formulat durant la compareixença però va negar-se a fer declaracions als mitjans de comunicació "per respecte a la justícia, els jutges i la fiscalia, amb els quals estic col·laborant". L'exdirigent del PPCV ha sigut ja condemnat per la justícia a una pena de presó de 4 anys per la branca valenciana del cas Gürtel

Camps nega les acusacions

Ahir estava citat també per a prestar declaració com a investigat en la mateixa causa, per les presumptes irregularitats en la construcció del circuit de la Fórmula 1 l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, que va arribar a la Ciutat de la Justícia després de les 22.00 hores. 

Després de testificar davant del jutge durant vora quatre hores, va negar categòricament totes les acusacions fetes contra ell. També va qualificar d'"absurdes" les acusacions realitzades per Ricardo Costa, a les quals ha restat credibilitat perquè, com va assegurar, ningú del partit sabia res.

També van comparéixer al jutjat el que va ser vicepresident i conseller d'Hisenda, Vicente Rambla, i David Serra. Aquest últim va ser condemnat a tres anys i huit mesos de presó pel finançament irregular del PPCV. Tant Rambla com Serra asseguraren abans d'entrar a la Ciutat de la Justícia que contestarien tot el que els preguntaren.  

També et pot interessar

stats