Ribó fa una crida a la ciutadania de València per a “confinar-se tant com siga possible”

L’alcalde de València ha matisat que li agradaria que s’imposaren unes mesures més “estrictes”.

L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d’arxiu
L'alcalde de València, Joan Ribó, en una imatge d’arxiu / Europa Press

La situació de la pandèmia a València continua dividint els socis que integren el Consell. A les exigències d’endurir les restriccions d’Unides Podem i Compromís se sumen, ara, les paraules de l’alcalde de València, Joan Ribó.

Així, aquest dimarts, Ribó ha recalcat que “és molt important que la gent estiga a casa tant com siga possible, que es confine al màxim dins de les seues possibilitats i que respecte escrupolosament les normes”. Normes que, ha expressat, “a alguns ens agradaria que foren més estrictes”.

L’evolució de la situació de la pandèmia, que “s’està disparant a la ciutat de València, a la província i al mateix ajuntament”, ha fet que Ribó opinara que s’han de “prendre totes les mesures a tots els nivells de prevenció”. De fet, aquest dimarts s’ha informat que Compromís, grup polític de l’alcalde de València, traslladarà al Consell i al govern central la “necessitat” d’adoptar mesures “més dures”, com el confinament parcial.

No obstant això, la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, es mostrava poc partidària d’un confinament domiciliari aquest dilluns. La consellera va defensar ahir en roda de premsa la duresa de les actuals mesures implementades per la Generalitat i va al·legar que, abans d’arribar a un confinament, “hi ha la possibilitat d’introduir altres accions”. En qualsevol cas, Barceló també va recordar que el confinament domiciliari és una competència estatal.

Amb tot, València és, actualment, la ciutat que registra una incidència acumulada més alta amb 496 casos per cada 100.000 habitants. De les quatre ciutats més grans a Espanya, València se situa amb la xifra d’incidència més elevada per davant de Barcelona, que té 437 casos; Madrid, que en té 370 per 100.000 habitants; i Sevilla, amb una incidència de 193 casos.

També et pot interessar