Ribó, satisfet pel resultat de les primàries de Compromís a València

L’alcalde diu que és una candidatura “participada i democràtica” per a “consolidar i ampliar el govern de la Nau”.

Joan Ribó, aquest dilluns, amb els membres de la candidatura de Compromís a la ciutat de València
Joan Ribó, aquest dilluns, amb els membres de la candidatura de Compromís a la ciutat de València / Compromís

L’alcalde de València i candidat de Compromís a revalidar el mandat, Joan Ribó, ha presentat aquest dilluns la llista de la formació a les municipals. La candidatura municipal de Compromís a València és “participada i democràtica”, segons Ribó, i es presenta amb la finalitat de “consolidar i ampliar el govern de la Nau” (el pacte entre Compromís, PSPV i València en Comú), i ampliar la presència de la formació dins del govern a partir dels “millors resultats possibles”.

La llista municipal de Compromís està integrada, en aquest ordre, per Joan Ribó, Isabel Lozano, Glòria Tello, Pere Fuset, Giuseppe Grezzi, Lucía Beamud, Carlos Galiana, Sergi Campillo i Luisa Notario en els nou primers llocs. 

Ribó ha obtingut el suport de 5.519 persones per a la seua candidatura a l’alcaldia en el procés de primàries obertes a la ciutadania per a elaborar les llistes electorals de Compromís, el 90,14% dels participants. A més de Ribo, els altres candidats més votats han sigut Pere Fuset, Carlos Galiana i Isabel Lozano. Segons ha assenyalat Ribó, la llista l’han feta “tots els valencians que es van apuntar”, l’1,5% dels 800.000 habitants de la ciutat. Segons ha insistit, l’elecció dels 26 integrants de la llista “no ha sigut de cent o dues-centes persones, com ha passat en alguna organització”, sinó per més de 5.500 persones.

En aquest sentit, Ribó ha destacat l’experiència dels integrants de l’equip de govern tant per haver estat en el consistori o en la Generalitat, haver sigut alcaldes pedanis o ser part de moviments ciutadans. En l’àmbit autonòmic, Ribó ha dit que l’objectiu és tindre una presència majoritària en el govern amb Mónica Oltra de líder i en el terreny nacional un grup valencianista en el Congrés encapçalat per Joan Baldoví. 

També et pot interessar

stats