Ribó no s'oposa a les possibilitats d'accés al port de la ciutat

L'alcalde de València insta a analitzar l'impacte mediabiental que puga tindre l'ús de camions enfront del ferroviari.

Joan Ribó no s'oposa a les possibilitats d'accés al port de la ciutat
Joan Ribó no s'oposa a les possibilitats d'accés al port de la ciutat / À Punt NTC

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reiterat aquest dilluns que no s'oposa a les possibilitats d'accés al port de la ciutat però que vol "analitzar l'impacte mediambiental" que puga tindre l'ús de camions front al ferroviari

Ribó ha fet aquestes declaracions després de les crítiques d'algunes entitats com la patronal autonòmica CEV, Ascer, la Cambra de Comerç i associacions de transportistes sobre la seua oposició a ampliar el port de València i l'accés nord. 

L'edil ha explicat que València té la necessitat de tindre una façana marítima sostenible i agradable". Al seu parer, el més imprescindible és "minimitzar els efectes al màxim perquè es puga dur a terme l'activitat portuària", però ha matisat que València ha de seguir sent "una ciutat molt bonica i encantadora per a viure". 

Puig demana diàleg 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per buscar “el major consens possible” i que dialoguen el port de València i l’ajuntament de la ciutat per a l’accés nord. També ha defensat que si la legalitat exigeix un altre informe d’impacte ambiental sobre l’ampliació, s’haurà d'elaborar.

“El port de València és el més important del Mediterrani i és un actiu fonamental per a l’ocupació”, ha expressat. A més, ha reclamat el diàleg amb la ciutat “perquè no té cap sentit una infraestructura sense el territori”. 

També et pot interessar

stats