Ribó repetirà com a candidat a l'alcaldia de València després de huit anys de gestió

Aquest dimarts acaba el termini per a presentar candidatures a les primàries en el PSPV

Joan Ribó anuncia que es presenta a l'alcaldia de València en l'Assemblea de Compromís
Joan Ribó anuncia que es presenta a l'alcaldia de València en l'Assemblea de Compromís / À Punt NTC

L'alcalde de València i membre de Compromís, Joan Ribó, ha anunciat aquest dimarts que es presentarà de nou com a candidat de la formació política a l'alcaldia de la ciutat.

Ribó ha donat a conéixer aquesta decisió en l'Assemblea de Compromís celebrada aquest dimarts a la vesprada en el Teatre Micalet de la capital valenciana, on ha intervingut per a comunicar aquesta mesura als companys de partit.

El primer edil ha manifestat en reiterades ocasions enguany que la decisió de presentar-se de nou o no com a candidat de Compromís a l'alcaldia de València l'anunciaria després de l'estiu. Després de les vacances, quan ha sigut de nou preguntat per aquesta qüestió, ha fet menció a l'Assemblea de Compromís per València d'aquest dimarts.

El responsable municipal va concórrer per primera vegada com a número u de la llista de la formació en les eleccions municipals de 2011, any en què la coalició va aconseguir tres edils i es va quedar en l'oposició. En 2015 va concórrer una altra vegada als comicis locals com a número u per la ciutat i va aconseguir arrabassar el govern a la popular Rita Barberá amb un executiu de coalició, anomenat govern de La Nau i conformat per Compromís, PSPV i València en Comú. 

En les últimes eleccions municipals, les de 2019, va anar de nou com a candidat a l'alcaldia i la va obtindre de nou, en aquesta ocasió, amb un executiu integrat per Compromís i PSPV.

Acaba el termini per a presentar candidatures en les primàries en el PSPV

La maquinària electoral comença a rodar també en el PSPV. Aquest dimarts ha acabat el termini per a presentar candidatures a les primàries de cara als comicis municipals i hi ha hagut sorpresa a la ciutat de València. 

El militant Paul de Quant ha presentat candidatura i ara espera poder arreplegar els avals necessaris. Competirà amb la vicealcaldessa de València i secretària general del PSPV a la ciutat, Sandra Gómez. 

També l'actual síndica del PSPV, Ana Barceló, ha formalitzat la seua per a ser alcaldable per la ciutat d'Alacant. Competirà amb M. José Adsuar. 

Pel que fa a Castelló de la Plana, l'única candidatura és la de l'actual alcaldessa, Amparo Marco. Les votacions seran el pròxim 16 d'octubre.

També et pot interessar

stats