Ribó reclama que en cas de fer-se un nou accés al port siga ferroviari

La Federació Valenciana d'Empresari del Transport i la Logística critica que l'alcalde de València descarte la construccio d'un tunel per a camions.

Joan Ribó demana que l'accés al port de la ciutat siga ferroviari

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha reclamat una nova Declaració d'Impacte Ambiental sobre el projecte d'ampliació del port de València. A més, ha demanat que l'accés al port de la ciutat siga ferroviari com a garantia de "desenvolupament, sostenibilitat i modernitat que exigeix una infraestructura com la portuària". 

Ribó ha subrallat que poden entendre que es necessite habilitar un accés nord i ha defés que si es fa haurà de ser un accés ferroviari perquè, segons ha explicat, "plantejar-se fer un túnel per a camions quan d'ací a 15 anys les exigències mediambientals poden haver canviat, pareix un malbaratament econòmic". Ribó s'ha referit de manera específica als problemes que podria comportar per a la mobilitat urbana l'augment de pas de camions que a més provocarien "evidents perjuís per contaminació atmosfèrica.

 

La reacció a les declaracions de l'alcalde per part de la Federació Valenciana d'Empresari del Transport i la Logística, FVET, no s'ha fet esperar. Des de FVET han defés la durabilitat d'aquest sector que actualment dona treball a 15.000 famílies i suposa el moviment del 85% de les mercaderies, segons indiquen en un comunicat. 

La patronal valenciana, que agrupa quasi mil empreses de transport de mercaderies per carretera, ha tornat a reivindicar la necessitat de construir aquesta infraestructura en el port per tal de seguir impulsant el sector per a generar riquesa i llocs de treball. 

També et pot interessar

stats