Ribó proposa apujar el salari dels regidors de l’Ajuntament de València un 2,5%

El PP reconeix contactes amb Compromís i el PSPV acusa la coalició d’obrir “una negociació paral·lela” per a formar govern.

Joan Ribó, en una imatge d'arxiu
Joan Ribó, en una imatge d'arxiu / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

L’alcalde de València té previst plantejar que tots els regidors (tant l’equip de govern com l’oposició) puguen homologar el salari a la xifra que fixa la Llei de pressupostos generals de l’Estat (PGE) per als treballadors públics, fet que suposa una pujada del 2,5%.

Fonts de Compromís aclareixen que no es tracta d’un augment del salari, sinó de l’homologació al que a partir d’ara es marque en els comptes públics de l’Estat. És a dir, que podria variar entre congelació salarial, pujada o baixada.

Des del Grup Municipal Popular assenyalen que en la reunió que va mantindre la portaveu, María José Català, amb Joan Ribó el 30 de maig ell li va comunicar “de manera informal” que eixa actualització salarial era un dels assumptes pendents de la legislatura.

En el PSPV no ha caigut bé saber que s’havien produït aquestes converses. En un comunicat difós aquest dilluns, han manifestat sentir-se enganyats i han arribat a acusar a Compromís, amb qui actualment negocien la composició del futur govern de València, d’obrir “una negociació paral·lela”.

Fonts del PP citades per Efe han desmentit les acusacions, com també ho ha fet Compromís a través d’un comunicat. La formació que lidera Ribó assegura que s’ha produït una “filtració interessada i falsa” que estan utilitzant PP i una part del PSPV per a fer “una pinça” contra la coalició, el partit majoritari en el consistori.

Aquest encreuament d’acusacions s’ha produït poques hores després que els representants de Compromís i PSPV en la comissió negociadora tornaren a evidenciar en públic les seus discrepàncies a les acaballes de la reunió d’aquest dilluns.

També et pot interessar

stats