Ribó demana el compliment "estricte" de les normes a través d'un ban

L'anunci és un homenatge a tots els que han faltat i un agraïment al personal sanitari.

L'alcalde de València, Joan Ribó, en un acte institucional durant el dia de la Constitució
L'alcalde de València, Joan Ribó, en un acte institucional durant el dia de la Constitució / Ajuntament de València

L'alcalde de València, Joan Ribó, publica aquest dilluns un ban en el qual demana a la ciutadania el compliment "estricte" de les recomanacions i els decrets dictats per les autoritats sanitàries competents per a evitar l'expansió de la pandèmia del coronavirus.

Ribó ha explicat que l'Ajuntament ha pres mesures i ha adaptat els serveis i les instal·lacions municipals a les diferents circumstàncies sanitàries i socials i ha fet una crida ciutadana perquè "s'adopten actituds i situacions que eviten riscos, amb especial atenció al tancament perimetral dels caps de setmana".

El nou ban arreplega també un homenatge a totes les persones que han faltat i un agraïment per al personal sanitari i professionals que treballen per a cuidar la ciutadania. A més, el text mostra les reflexions de Joan Ribó, qui assegura que aquesta pandèmia "ho ha transformat tot, des dels nostres hàbits fins a la manera de treballar, de conviure i de relacionar-nos".

L'alcalde explica que València i els seus veïns i veïnes "han demostrat durant tot aquest temps la seua capacitat de resiliència, amb una maduresa i un esperit de cooperació ferma que ens possibilita a superar aquesta situació".

També recorda que en resposta a les últimes resolucions de la Generalitat, l'Ajuntament de València ha suspés les activitats que generen concentracions de persones en les seues instal·lacions per a convertir aquestes dependències en espais de "màxima seguretat per a la ciutadania i per al personal municipal"; i que ha suspés els mercats extraordinaris i el rastro, així com altres activitats no essencials organitzades i autoritzades pel consistori.

Finalment, Ribó ha defensat una vacunació "decisiva" que, al seu juí, "s'ha d'accelerar per a arribar primer a les persones més vulnerables i, a continuació, al conjunt de la població", però mentrestant fa una crida a "adoptar actituds i situacions que eviten riscos i posar-nos en perill a nosaltres mateixos, a les nostres famílies i a la població en general".

També et pot interessar

stats