Ribó considera "esperable" la sentència contra l'acomiadament per frau de la treballadora de l'EMT

L'alcalde de València diu que ha d'analitzar quines accions durà a terme i el PP torna a demanar la dimissió de Grezzi.

Ribó considera "esperable" la sentència contra l'acomiadament per frau de la treballadora de l'EMT
Ribó considera "esperable" la sentència contra l'acomiadament per frau de la treballadora de l'EMT

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha qualificat aquest dimecres d'"esperable" la sentència del jutjat social per l'acomiadament d'una treballadora de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) després del frau milionari en l'entitat i ha assegurat que estan estudiant la resolució per a veure si la readmeten, la indemnitzen o recorren en contra de la decisió. "Era una cosa esperable i analitzarem les accions que realitzarem", s'ha limitat a dir Ribó. El primer edil també ha tornar a mostrar la seua confiança en Giuseppe Grezzi, president de l'EMT i regidor de Mobilitat Urbana de la ciutat de València.

El jutjat social número 1 de València ha estimat la demanda de l'exresponsable d'Administració de l'EMT de València, Celia Zafra, contra el seu acomiadament i condemna l'empresa pública a readmetre-la -amb el cobrament de 158 euros diaris des que va ser acomiadada- o al pagament d'una indemnització de 199.000 euros.

Zafra va ser acomiadada al setembre de 2019 després d'haver-se detectat una estafa superior als 4 milions d'euros en aquesta companyia i ser acusada per la direcció de l'EMT d'haver enviat un document a un tercer, amb signatura dels apoderats, i vulnerant el deure de confidencialitat i custòdia propi de la seua funció directiva.

Per la seua banda, el PP ha demanat la dimissió de Grezzi i ha reclamat un consell d'administració urgent de l'EMT. La portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament de València, María José Català, ha defensat que l'alcalde, Joan Ribó, i Grezzi, "amb el silenci còmplice dels seus socis de govern del PSPV, van utilitzar la treballadora com a cap de turc de l'estafa per a no assumir ni una sola responsabilitat política". "Ara, aquest castell de cartes que van muntar per a eludir la responsabilitat política se'ls cau a terra", ha apuntat, perquè la sentència "suposa un nou colp econòmic a l'EMT, que ja ha assumit el forat dels quatre milions i les despeses en advocats que no han servit per a res".

També et pot interessar

stats