Ribó assegura que no pensa dimitir i que es tracta d'una "denúncia política"

L'alcalde declara com a investigat per haver negat l'enquesta fallera a un assessor del PP.

Ribó, a les portes de la Ciutat de la Justícia, on ha declarat com a investigat per un presumpte delicte de prevaricació
Ribó, a les portes de la Ciutat de la Justícia, on ha declarat com a investigat per un presumpte delicte de prevaricació / Manuel Bruque (Efe)

L'alcalde València, Joan Ribó, ha declarat com a investigat per haver negat l'expedient d'una enquesta fallera i ha assegurat que no pensa dimitir perquè es tracta d'una "denúncia política" en què s'ha fet un "ús espuri de la justícia".

Ribó ha declarat durant poc menys d'una hora al jutjat d'instrucció número 9 de València i ha contestat a les preguntes de totes les parts, tret dels representants de l'acusació del Partit Popular.

L'alcalde s'ha mostrat "molt tranquil", ja que considera que aquesta denúncia per negar l'enquesta fallera "està feta amb voluntat política d'intentar demostrar que tots som iguals".

Ribó ha fet referència a l'origen d'aquesta instrucció, originada per una denúncia presentada per l'assessor del Grup Municipal Popular, Luis Salom, "una persona investigada pel fraccionament [en referència al blanqueig], que ha presentat una vintena de denúncies, que fins ara han sigut totes arxivades, i espere que aquesta també".

L'alcalde Joan Ribó ha explicat que "es tracta d'una qüestió administrativa basada en un informe del secretari que dóna validesa jurídica a les decisions de l'alcalde i els regidors". Ha insistit que "el somni d'un imputat per corrupció és aconseguir que tots siguem iguals".

Ribó ha assenyalat que, pel que fa all lliurament d'informació "el reglament preveu que en alguns casos es pot retardar quan, per exemple, un expedient no està acabat". En aquest cas es va fer així "per a facilitar la defensa davant una denúncia de Protecció de Dades".

El PP parla de “

negativa flagrant sense cap justificació”

Per la seua banda, l'advocat del PPCV personat en la causa, Jorge Carbó, ha explicat que demanaran noves diligències i que presten declaració tant el secretari del consistori com el regidor delegat perquè "l'alcalde diu que no té informació".

Per al lletrat, "no hi ha cap justificació perquè es retarde l'accés a un expedient electrònic", del qual "solament s'han de facilitar les claus d'accés". “Hi ha una negativa flagrant sense cap justificació”, ha afegit.

Segons Carbó, l'alcalde "no va voler facilitar la informació al grup municipal popular per a evitar que puga fer una tasca d'oposició". Així mateix, ha dit que no comparteix l'opinió de Ribó sobre que la denúncia busca fer veure que tots són iguals. 

També et pot interessar

stats