Ribó aprova que Valenciaport renuncie a l'ampliació nord per a fer-lo més sostenible

El PP vol una “explicació clara” sobre els efectes que tindrà la modificació del projecte en l’activitat futura del port.

L’alcalde Joan Ribó, en una imatge d’arxiu
L’alcalde Joan Ribó, en una imatge d’arxiu / À Punt NTC

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha valorat positivament l’anunci de Puig a les Corts en què assegura que Valenciaport renunciarà a l'ampliació del dic d'abric i al dragatge del canal d'accés del projecte d'ampliació nord del port. Així, ha indicat que la decisió suposa "un pas molt important" per a reduir afeccions sobre les platges del sud de la ciutat.

"És una bona notícia. Jo em sent molt content d'haver mantingut una posició contra vent i marea i d’haver votat que no a determinades coses en defensa de la sostenibilitat. M'alegre moltíssim que ho hàgem entés tots", ha exposat Ribó.

No obstant això, ha indicat que ha d'estudiar encara si continuarà demanant una nova declaració d'impacte ambiental (DIA) per a escometre l’actuació, tal com ha estat reclamant.

En concret, l'Autoritat Portuària de València (APV) renúncia a ampliar en 500 metres el dic d'abric de l'ampliació nord, així com al dragatge del canal d'accés a la nova terminal fins als 22,5 metres. Des de l’entitat han precisat que amb els 18 actuals en tenen prou.

El PP vol una "explicació clara" de l'anunci

La portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament de València, María José Català, ha afirmat que l’anunci de Puig "requereix una explicació clara, i no un anunci improvisat i realitzat de manera furtiva com ha fet en la sessió de les Corts".

A més, Català exigeix saber si amb les renúncies del port, la Conselleria de Medi Ambient "donarà per bona la DIA de 2006 i desbloquejarà l'ampliació".

També et pot interessar

stats