Ribó anuncia una demanda a Caixabank perquè retorne els 4 milions

L'Ajuntament de València ja ha recuperat 150.000 euros dels diners defraudats en l'Empresa Municipal de Transports, l'EMT

VÍDEO | Ribó anuncia una demanda a Caixabank perquè retorne els 4 milions

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat que s'interposarà una demanda judicial a Caixabank perquè "retorne els diners que es van perdre per la seua falta de controls", ja que es dirigia a un paradís fiscal.

Així mateix, ha insistit en la responsabilitat de la treballadora de l'EMT acomiadada en el frau de 4 milions d'euros en l’empresa municipal. 

Ribó ha exposat el relat dels fets en la compareixença en el ple municipal per a informar sobre el presumpte frau. L'alcalde ha lamentat que la treballadora de l'EMT facilitara huit transferències a un banc de Hong Kong, "un paradís fiscal", i que "no sospitara" ni les "qüestionara", a més d'obviar altres treballadors i "extralimitar-se" en les seues funcions.

Així mateix, ha anunciat que l'EMT realitzarà una auditoria externa per a analitzar el sistema dels pagaments anteriors i actuals, i hi estudiarà millores.

150.000 euros recuperats

A més, Ribó ha avançat que l'Ajuntament ja ha recuperat 150.000 euros dels quatre milions defraudats en l'Empresa Municipal de Transports, l'EMT. Segons ha explicat, gràcies a les actuacions de la Interpol i un gabinet d'advocats, s'ha aconseguir bloquejar aquesta quantitat de diners en un compte d'un banc a Hong Kong. 

Ribó reconeix que no és una quantitat significativa, però insisteix que és un primer pas i que l'objectiu prioritari és recuperar els diners furtats. 

CaixaBank va seguir "ordes precises"

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha lamentat aquest dijous el frau comés a l'EMT, però ha subratllat que el banc va actuar "en tot moment responent les ordes precises" que va rebre.

L'entitat va assegurar en un escrit del 24 d'octubre que l'EMT pretén traslladar-los "les resultes negatives d'un conjunt d'irregularitats internes" que s'haurien produït en l'empresa de transports.

Gortázar, que ha evitat especular sobre si CaixaBank emprendrà accions legals, ha recordat que els controls de l'entitat bancària "van permetre detindre l'operativa".

Demanen la destitució de Grezzi

En el ple l'oposició també ha demanat la destitució del regidor de mobilitat i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi. Tot i això, la petició no ha prosperat perquè el PSPV, soci de govern de Compromís, ha votat en contra,

Grezzi va comparéixer aquest dimecres en la comissió interna de l'empresa municipal que investiga el desfalc econòmic, i va dir que demanarà al gerent de l'EMT que encarregue una auditoria externa dels últims quinze anys sobre pagaments superiors a 100.000 euros.

CaixaBank, l'entitat per mitjà de la qual es van fer les transferències que van acabar en un banc xinés a Hong Kong, ha rebutjat tindre cap responsabilitat en el frau. Assegura que el banc va rebre instruccions precises i diu que la directora de Gestió de l'EMT no hi va manifestar cap objecció. 

També et pot interessar

stats