Ribó afirma que el model Botànic no pot traslladar-se a l'Ajuntament de València

L'alcalde de València descarta novament la possibilitat d'una vicealcaldia per a la socialista Sandra Gómez.

L'alcalde de València, Joan Ribó, rep la vara de comandament de la ciutat
L'alcalde de València, Joan Ribó, rep la vara de comandament de la ciutat / Europa Press

L'alcalde de València, Joan Ribó, considera que el pacte del Botànic "és un model de la Generalitat" i que el sistema de vicepresidències no pot traslladar-se a l'ajuntament perquè les estructures no són les mateixes. Descarta així, una vegada més, la possibilitat de concedir una vicealcaldia al PSPV, tal com ha exigit la socialista Sandra Gómez per a tancar un acord de govern al consistori municipal. 

Ribó ha recordat que quan les direccions de les formacions del PSPV-PSOE, Compromís i Unides Podem es van reunir per a abordar els governs municipals "en cap moment es va parlar de vicealcaldies", una proposta que no li sembla "útil" i que segons diu la seua formació "no contempla".

L'alcalde en funcions ha recordat que Compromís va renunciar ahir al "model gerencial" que proposaven en el programa electoral per a continuar tenint el de coordinadors d'àrea, on la gestió es fa des d'una estructura més "baixa", i que segons ha recordat ha estat funcionant amb el PSPV al consistori des de la passada legislatura. 

"En aquest moment és important fer passos, però tots ha de fer passos per a aproximar-se", ha afegit en al·lusió al PSPV-PSOE.

Ribó ha reconegut que des de divendres no ha tingut cap contacte directe amb la portaveu del PSPV, Sandra Gómez, però ha matisat que les gestions estan en mans de les comissions de negociació. Amb tot, considera que encara hi ha temps per a arribar a un acord amb el PSPV abans del ple d'organització de l'Ajuntament, que el reglament municipal obliga a celebrar a mitjan juliol.

També et pot interessar

stats