Revolució en la llista de Ciutadans a les Corts per València

Els cinc primers llocs de la formació són nous respecte a 2015.

Albert Rivera i Toni Cantó, a l'acte de la Marina de València
Albert Rivera i Toni Cantó, a l'acte de la Marina de València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La llista a les Corts per València de Ciutadans, encapçalada per Toni Cantó, ha sofrit una autèntica revolució. De fet, els cinc primers llocs de la llista de la formació són nous respecte a 2015.

Després de Cantó, integren la llista per València la responsable del grup d'Economia de Ciutadans València, Ruth Merino, com a número dos; la diputada provincial Mamen Peris en tercer lloc, el professor Carlos Gracia en quart i, en l'últim, l'assessor Jesús Salmerón.

La d'Alacant l'obri la portaveu de Ciutadans d'Almoradí, María Quiles, i continua amb la fins ara portaveu a l'Ajuntament d'Alacant, Yaneth Giraldo, en segon lloc. El número tres és el diputat Emigdio Tormo; el quatre per a José Antonio Martínez Ortega i el cinc per a l’exregidor d’UPyD Fernando Llopis.

Per Castelló concorre com a cap de llista la diputada autonòmica i portaveu d'Educació de Ciutadans, Merche Ventura, seguida per la portaveu a l'Ajuntament de Castelló, Cristina Gavarda com a número dos. Els tres següents llocs són per a Eduardo del Pozo, Vicente Fernández i David Luis López.

Es materialitza així una renovació en les cares que aspiren a aconseguir un escó amb la formació taronja a les Corts. La legislatura de debut va començar amb Carolina Punset com a síndica, que va deixar el seu lloc per a anar-se’n al Parlament Europeu.

Li va succeir Alexis Marí, qui també va deixar aquest càrrec en anar-se’n juntament amb altres tres diputats de la formació (David De Miguel, Alfonso Rojo i Alberto García) per discrepàncies amb el gir ideològic que al seu judici havia realitzat el partit.

Mari Carmen Sánchez, que va anunciar fa unes setmanes que valorava la intenció d'aspirar a l'alcaldia d'Alacant, va assumir aquest lloc en última instància. Altres diputats actuals de la formació taronja com Juan Córdoba, Toni Subiela, Emilio Argüeso o Tony Woodward no apareixen en els cinc primers llocs de les llistes.

També et pot interessar

stats