La reversió del departament de salut d'Alzira, una inversió de 7,8 milions d'euros i 450 professionals contractats

De l’1 d'abril a final de l'any 2018, s’han realitzat 633 operacions més que durant el mateix període de l'any anterior.

Ana Barceló fa balanç de la reversió d'Alzira. GVA

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha fet balanç dels nou mesos en què ha estat en marxa la reversió del departament de salut d'Alzira a la gestió pública directa. Barceló ha destacat que durant aquest temps s'han invertit més de 7,8 milions d'euros en la millora d'equipament i infraestructures i s'ha contractat a més de 450 professionals.

Barceló ha posat en relleu com, durant aquest temps, "no solament s'ha aconseguit bona part de les inversions anunciades abans de la reversió, sinó que, a més, s'ha hagut d'assumir una sèrie d'inversions d'urgència”.

Així, entre les inversions anunciades, ha enumerat l'adquisició d'un nou accelerador lineal, per un import de 3,2 milions d'euros; un equip de PET-TC, per 1,4 milions d'euros; tres equips de radiologia digital i dos ecògrafs, en els quals s'han invertit 600.000 euros, i l'actualització del mamògraf 3D, amb una inversió de 121.000 euros.

Les inversions que s'han hagut d’aconseguir "d'urgència" inclouen, entre d'altres, la incorporació de respiradors, equips hemodialitzadors, un nou neuronavegador per a intervencions de neurocirurgia, taules i llums de quiròfan i un nou tren de rentada per a la cuina; tot això per un import superior als 500.000 euros.

Pel que fa a professionals, el departament de salut de la Ribera ha incorporat 452 professionals: 298 personal d'infermeria; 48 zeladors o zeladores; 24 auxiliars d'administració; 65 especialistes en medicina, 12 facultatius o facultatives d'atenció primària i cinc pediatres.

Augmenta l’activitat respecte a l’any anterior

Quant a l'activitat assistencial, de l'1 d'abril a final de l'any 2018, l'Hospital de la Ribera ha realitzat 16.289 intervencions quirúrgiques, 633 operacions més que durant el mateix període de l'any anterior.

Durant l'any passat es va reduir la llista d'espera quirúrgica en 869 pacients, amb una demora mitjana de 63 dies.

Sanitat Sols Una replica que hi ha "més queixes que mai"

Sanitat Sols Una, associació en defensa de la col·laboració publicoprivada en sanitat, ha replicat a Barceló que la reversió de l'Hospital de la Ribera ha "destrossat" el centre. Segons l’organització "acumula més llista d'espera i queixes que mai, deriva pacients a la privada i gasta un 70% més".

No obstant això, per a Sanitat Sols Una, és "una cortina de fum per a intentar tapar les vergonyes d'una pèssima gestió del departament". "Només s'han gastat els diners a contractar familiars i amics que ja va anunciar l’excomissionat'", ha afirmat en un comunicat la junta directiva.

També et pot interessar

stats