Les reunions del Consell de Ministres es faran dimarts i no el divendres

El nou govern es reuneix per primera vegada per a abordar l'aprovació d'alts càrrecs ministerials i l'augment de les pensions en un 0,9%.

Foto de portada: Els membres del nou govern espanyol es reuneixen aquest dimarts en el primer Consell de Ministres de la 14a legislatura

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet arribar una carta als nous membres del Consell de Ministres en què els comunica que les reunions setmanals del gabinet deixaran de celebrar-se els divendres i es traslladaran a dimarts. Segons s'explica en la circular, l'objectiu és anticipar i programar l'acció de govern. 

A l'endemà de prendre possessió del càrrec i posar fi a huit mesos d'interinitat, els membres del nou govern espanyol s'ha reunit aquest dimarts en el primer Consell de Ministres de la 14a legislatura. La reunió no serà de tràmit, perquè damunt de la taula hi ha previst aprovar els alts càrrecs de segon nivell ministerial i també tractaran la polèmica proposta de nomenar l'exministra de Justícia Dolores Delgado com a fiscal general de l'Estat

També hi ha previst donar llum verda a l'augment d'un 0,9% en les pensions per a enguany, un dels compromisos del nou govern que encapçala Pedro Sánchez. El president espanyol havia decidit congelar-les fins que començara a rodar el nou executiu. Per al nou ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, les pensions són un dels principals reptes del nou executiu i ha afirmat que en garantirà l'actualització d'acord amb l'IPC. L'augment del salari mínim pot quedar per a pròxims Consells de Ministres.

El segon Consell de Ministres més nombrós de la democràcia ha segut davant de la taula Pedro Sánchez i les 22 persones titulars de les diverses carteres, entre ells quatre vicepresidents. En total, 18 són socialistes, comptant el mateix president, i els altres cinc representen Unides Podem. En acabar la reunió d'aquest dimarts, compareixerà Pedro Sánchez, i aquesta vegada acceptarà preguntes, a diferència de diumenge passat, quan va anunciar la composició del nou govern. À Punt retransmetrà la compareixença íntegra pel web.

També et pot interessar

stats