La reunió entre Puig i la ministra d’Hisenda s’ajorna al 4 de març

Damunt la taula hi haurà qüestions com el finançament autonòmic o la condonació del deute de la Marina de València.

VÍDEO | La reunió entre Puig i la ministra d’Hisenda s’ajorna al 4 de març

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, es traslladarà a València, finalment, el pròxim dilluns 4 de març per a reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i els representants dels agents socials. L’ajornament de la cita, que han confirmat des de Presidència de la Generalitat, és per causa que la ministra té una compareixença en el Congrés aquest dimecres, data en què estava prevista la trobada inicialment.

Montero es reunirà per separat amb els agents socials (la patronal autonòmica CEV i els sindicats UGT i CCOO) i amb el president Puig. Les dues trobades tenen com a objectiu tractar els assumptes generals que afecten la Comunitat Valenciana. Principalment, damunt la taula hi haurà la reforma del finançament autonòmic i la condonació del deute de 373 milions d’euros de la Marina de València

Pel moment, la ministra ja estudia injectar fons addicionals a les comunitats autònomes via decret llei abans de les eleccions generals. 

La reunió entre Puig i Montero arriba després de la que va tindre el cap del Consell amb la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, la comissió bilateral entre la Generalitat i el govern espanyol, creada recentment.

Concreció en les inversions

A les Corts els grups parlamentaris han eixigit a la titular d'Hisenda que utilitze la visita a València per a concretar les inversions que es destinaran a la Comunitat Valenciana. El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha demanat concreció, mentre que el socialista Manuel Mata ha dit que la formació insistirà en la condonació del deute de la Marina de València. La portaveu adjunta del PP a les Corts, María José Catalá, ha qualificat la visita d'electoralista.

També et pot interessar

stats