Reunió de l’executiva provincial del PSPV per a decidir els diputats que dirigiran la Diputació de Castelló

La presidenta podria ser una dona i es contemplen els noms de les alcaldesses Tania Bañoz, Estíbaliz Pérez i Merxe Galí.

Última sessió plenària d’aquesta legislatura en la Diputació de Castelló, aquest dimarts
Última sessió plenària d’aquesta legislatura en la Diputació de Castelló, aquest dimarts / Dipcas

L’executiva provincial del PSPV de Castelló es reuneix aquest dimecres per a formar l’equip i seleccionar els 12 diputats socialistes a la Diputació de Castelló. La institució, després de 24 anys en mans del PP, canvia de signe i passa als socialistes.

També està previst que l’executiva decidisca qui serà el president o la presidenta de la corporació provincial. En principi, l’estratègia socialista vol donar visibilitat a la dona i que la institució siga liderada per una dona. Fins ara s’han contemplat noms com Tania Baños, alcaldessa en funcions de la Vall d’Uixó, Estíbaliz Pérez, d’Almenara, i Merxe Galí, d’Almassora.

Una altra decisió que es prendrà serà com governaran. Els socialistes poden optar per un govern en minoria en solitari, o bé un pacte amb Compromís o Ciutadans per arribar a una majoria en la institució. Sobre possibles aliances, el secretari general del PSPV de Castelló, Ernest Blanch, s’ha posicionat en un pacte amb Compromís, ja que els pactes amb aquesta formació el 2015 en els ajuntaments “han anat bé” i l’objectiu és “estar a gust”.

En última instància, totes aquestes decisions s’elevaran a la Comissió Executiva Federal de Ferraz en les pròximes hores, i posteriorment hauran de ser ratificades per la direcció del PSOE.

També et pot interessar