Reunió de la Junta Central de Regants del transvasament Xúquer-Vinalopó

En debat, les mesures que emprendran contra la decisió de la Generalitat d'assumir la titularitat de l'embassament del Toscar.

Reunió de la Junta Central de Regants del transvasament Xúquer-Vinalopó
Reunió de la Junta Central de Regants del transvasament Xúquer-Vinalopó

La Junta Central de Regants del transvasament Xúquer-Vinalopó fa aquest dilluns l'assemblea per a decidir les accions que emprendran contra la decisió de la Generalitat d'assumir la titularitat de l'embassament del Toscar, que distribueix les aigües que arriben del Xúquer. La Generalitat assegura que compleix la resolució del TSJ i que la gestió de les aigües es decidirà més avant.

L'embassament del Toscar recull les aigües del Xúquer abans de distribuir-les als camps del Vinalopó. Una peça clau del transvasament que des de fa cinc anys gestionaven els mateixos regants i que des d'ara administrarà la Conselleria d'Agricultura. El Consell ha argumentat que d'aquesta manera compleix la resolució del TSJ que va denegar les mesures cautelars que demanaven els regants. 

Els regants han denunciat que la Generalitat va entrar dijous a les instal·lacions i va canviar els panys. Per això no poden gestionar l'aigua, com feien fins ara. En la Conselleria d'Agricultura asseguren que només pretenen recuperar la titularitat pública de l'embassament i que la gestió de les aigües la donaran en concessió més avant.

També et pot interessar

stats