Reunió informal del govern de Sánchez

El president de l'executiu espanyol reuneix els ministres en una finca toledana per analitzar la situació política i les estratègies de futur.

El president Pedro Sánchez amb els seus ministres a la finca toledana de Quintos de Mora
El president Pedro Sánchez amb els seus ministres a la finca toledana de Quintos de Mora / Valentín Carrera (Efe)

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, es reuneix aquest dissabte amb els seus ministres en la finca toledana de Quintos de Mora (Los Yébenes, Toledo) per a compartir una jornada d'anàlisi i reflexió informal. L'objectiu és, segons fonts de l'executiu, abordar les qüestions que protagonitzaran el nou curs polític, així com diverses estratègies de futur de manera "relaxada i menys formal" que en les habituals cites setmanals del Consell de Ministres. De fet, no hi haurà cobertura informativa de la reunió i només està previst que La Moncloa distribuïsca alguna imatge de la trobada del cap del govern amb la resta d'integrants del seu gabinet.

S'espera que un dels temes que tractaran en la reunió serà l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco, possible gràcies al decret llei aprovat divendres per l'executiu. També analitzaran l'escenari dels pròxims mesos a Catalunya, la immigració i l'agenda social del Govern i les expectatives per a aconseguir pactes polítics que permeten traure avant el projecte de llei de pressupostos per al 2019. El govern espanyol s'assegura que "cal començar a canviar la política espanyola en moltes direccions". 

Per aquest motiu en l'agenda del dia també figuren qüestions a llarg termini, com l'estratègia contra el canvi climàtic i el problema de l'envelliment de la població, i l'agenda de Sánchez a partir de dilluns en el primer viatge a l'Amèrica Llatina com a president, durant el qual visitarà Xile, Bolívia, Colòmbia i Costa Rica.

La finca de Quintos de Mora, on es reuneix l'executiu, també és l'escenari que tradicionalment han triat altres presidents per a les reunions internacionals, entre altres la del president José María Aznar amb el president nord-americà George W. Bush el 2001, i la de José Luis Rodríguez Zapatero el 2007 amb qui era president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva. 

Pedro Sánchez ha arribat al voltant de les 10.00 hores a la finca, en un helicòpter, mentre que els ministres han anat arribant d'un en un en cotxes oficials. El president ha utilitzat aquest mitjà de transport per a desplaçar-se a la finca des de Vannes, al nord de França, fins a on va viatjar divendres per assistir a la final del Mundial sub-20 femení de futbol.

També et pot interessar

stats