El resultat de la consulta d'Esquerra Republicana obri una nova fase en les negociacions per a la investidura

Les dues formacions ja han escollit els integrants de la comissió negociadora, que podria reunir-se dijous.

El resultat de la consulta d\'Esquerra Republicana obri una nova fase en les negociacions per a la investidura
El resultat de la consulta d'Esquerra Republicana obri una nova fase en les negociacions per a la investidura

El resultat de la consulta d'Esquerra Republicana, amb el 94,6% de la militància que avala la investidura del socialista Pedro Sánchez si hi ha un acord per a constituir una mesa de negociació que permeta abordar el conflicte català, obrin una nova fase en les negociacions amb el PSOE. 

Les dues formacions han acordat la composició dels equips negociadors per a explorar una possible abstenció dels 13 diputats republicans al Congrés per a investir Pedro Sánchez. La primera de les reunions podria ser dijous. 

Per part d’Esquerra, integraran l’equip que assumirà les converses Gabriel Rufián, així com la portaveu i secretària general adjunta del partit, Marta Vilalta, i el president del consell nacional dels republicans, Josep Maria Jové.

Per la banda dels socialistes, estaran la diputada en el Congrés del PSOE Adriana Lastra, el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, així com una tercera veu, que podria ser el ministre de Foment i secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, o la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo.

També et pot interessar

stats