Les restes de Franco s'exhumaran abans del 25 d'octubre

El govern informarà la família amb 48 hores d'antelació del dia i l'hora exacta perquè hi puguen assistir.

VÍDEO | Les restes de Franco s\'exhumaran abans del 25 d\'octubre

Ja hi ha data límit per a l'exhumació de Francisco Franco. Les restes del dictador seran exhumades del Valle dels Caídos abans del 25 d'octubre, data màxima que ha fixat el govern espanyol, segons ha anunciat al Palau de la Moncloa la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo. 

Calvo ha explicat que el Consell de Ministres ha aprovat el tercer i darrer acord, després que dijous el Tribunal Suprem va eliminar l'últim obstacle per a poder accedir a la basílica.  S'hi determina un termini des d'aquest divendres i fins al 25 d'octubre per a procedir a prendre les decisions tècniques i de seguretat que permeten l'exhumació i la inhumació del dictador al cementeri d'El Pardo-Mingorrubio. El govern espanyol ha preferit comunicar un interval de dies sense concretar la data exacta per seguretat.

A més, la vicepresidenta ha explicat que el procediment es durà a terme amb la major discreció i respecte possibles. "El govern ho farà amb respecte absolut al que representen unes restes humanes i a la família i amb la discreció que correspon al tractament d'una situació que afecta les restes d'una persona", ha dit.

S'informarà la família amb 48 hores d'antelació del dia i l'hora exacta en què es durà a terme l'exhumació perquè hi puguen assistir, segons ha explicat Calvo. A la basílica només assistirà la ministra de Justícia, Dolores Delgado, com a notària, per alçar l'acta, i el personal necessari per a l'exhumació. Els mitjans de comunicació no hi tindran accés.

El PP i Podem critiquen l'ús electoral de Franco

Les reaccions no han tardat i el líder de Podem, Pablo Iglesias ha destacat que és una bona notícia que en un país normal "no hi haja una tomba d'estat per a un dictador", però considera indigne que algú l'utilitze "com a munició electoral". D'altra banda, el secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, afirma que aquest tema està exhaurit i amb vista a les eleccions creu que "només falta clavar-se ja amb els Reis Catòlics".

També et pot interessar

stats