Els responsables de les tasques d'extinció de l'incendi de Llutxent qualifiquen l'escenari "d'optimisme moderat"

Les condicions meteorològiques són més favorables després que el vent haja afluixat i la humitat ha pujat.

Efectius terrestres treballen en l'extinció de l'incendi de Llutxent
Efectius terrestres treballen en l'extinció de l'incendi de Llutxent / @GVA112

Després de tres dies d'intensa lluita contra les flames, els responsables del lloc de comandament avançat de l'incendi declarat al terme municipal de Llutxent, a la Vall d'Albadia, dilluns a les 3 de la vesprada, auguren un pronòstic  "d'optimisme moderat" per a les pròximes hores. D'acord amb les previsions d'aquest dimecres, el vent finalment ha afluixat i la humitat ha augmentat.

Malgrat que les condicions meteorològiques han permés una evolució favorable de l'incendi, aquest ja ha cremat 3.300 hectàrees, afecta set termes municipals, té un perímetre de 35 quilòmetres i no està controlat. 

Segons ha explicat a À Punt Notícies el director del punt de comandament avançat de l'incendi, José Luis Alegre, s'espera que durant la matinada de dijous es mantinga l'estabilitat. Fins que de bon matí es tornen a incorporar els mitjans aeris, els efectius terrestres treballaran tota la nit en els tres fronts actius que té el foc. "Som optimistes perquè no fa vent, i la previsió és que la humitat augmente més encara durant les pròximes hores. Això és positiu per a les tasques d'extinció", ha manifestat.

Unes hores abans, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja havia mostrat un cert optimisme perquè l'horitzó que s'albirava era “un poc millor” que de matí, alhora que ha fet una crida a mantindre la prudència i a evitar cap triomfalisme perquè “la incertesa encara és molt gran".

El president Ximo Puig ha aclarit que es compta amb “tots els mitjans possibles” per a sufocar el foc, que ja ha cremat més de 3.300 hectàrees en set poblacions valencianes: Llutxent, Gandia, Pinet, Ador, Palma de Gandia, Barx i Quatretonda.

Suport als afectats

Puig, que ha comparegut junt amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha garantit que tant la Generalitat com l’ajuntament del municipi donaran “el màxim suport” a totes aquelles persones que tinguen una primera residència afectada i els proporcionaran una solució habitacional de manera “immediata” perquè no es queden al carrer.

També et pot interessar

stats