Responsables policials asseguren que RTVV va falsejar un expedient per a contractar Gürtel en la visita del papa

La trama va aconseguir que l’ens li adjudicara un muntatge de pantalles i so per més de 7 milions d’euros.

L'exdirector general d'RTVV, Pedro García (dreta), en una imatge d'arxiu
L'exdirector general d'RTVV, Pedro García (dreta), en una imatge d'arxiu

Responsables policials del cas Gürtel han confirmat en el juí l'existència de documents que han portat la Fiscalia a mantindre que Radiotelevisió Valenciana (RTVV) va crear un expedient fictici per a justificar l'adjudicació a la trama d'un contracte amb motiu de la visita del papa a València en 2006.

L'Audiència Nacional ha représ aquest dijous el juí dels vint-i-dos acusats de la peça d'aquest cas de corrupció relacionat amb el PP seguida per suposades adjudicacions irregulars a l'entramat liderat per Francisco Correa amb motiu de la visita del papa Benet XVI a València el juliol de 2006 per a participar en la V Trobada Mundial de les Famílies.

Segons la Fiscalia Anticorrupció després d'assumir RTVV el senyal de la retransmissió de la visita del papa l'entramat de Gürtel va aconseguir que l'ens públic li adjudicara un muntatge de pantalles i so als carrers de València per "un preu desorbitat" de més de set milions d'euros.

La Fiscalia manté que l'aleshores director general d'RTVV, l'acusat Pedro García Gimeno, vulnerant les normes de contractació pública. va dur a terme actuacions per a aquesta adjudicació per la qual es va repartir més de tres milions d'euros amb els membres de la trama Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez, El Bigotes, i el també acusat Ramón Blanco Balín, assessor del grup.

També et pot interessar

stats