Es reprén el juí per l'eixida a borsa de Bankia amb la declaració d'Olivas

L'expresident de la Generalitat està acusat d'estafa a inversors i la fiscalia demana quatre anys de presó.

José Luis Olivas
José Luis Olivas / Europa Press

Aquest dilluns es reprén a l'Audiència Nacional el juí per l'eixida a borsa de Bankia amb la declaració del que fora vicepresident de l'entitat i president de Bancaixa, José Luis Olivas, una vegada ha acabat l'interrogatori a l'expresident Rodrigo Rato. 

Rato i Olivas són, junt amb l'exconseller de l'entitat, José Manuel Fernández Norniella, i el número dos de Rato, Francisco Verdú, els únics a qui la fiscalia acusa, per un delicte d'estafa a inversors, encara que en l'obertura del juí es va reservar la possibilitat d'afegir el de falsedat comptable. El ministeri públic demana cinc anys de presó per a Rato, quatre per a Olivas, tres per a Norniella, i dos anys i set mesos per a Verdú.

Olivas, que apareix en el sumari del cas Erial, i que fa poc ha eixit a la llum, ha assegurat en diverses ocasions que va actuar "en tot moment emparat pel principi de confiança en la tasca dels escalons previs".  El també expresident de la Generalitat ha lamentat que la seua imputació en la causa es va fer "sense incloure indicis concrets i està només sostinguda pels informes dels perits judicials, contradits per altres que han sigut obviats".

També et pot interessar

stats