Es reprén el juí a Díaz Alperi per frau fiscal i suborn

L’exalcalde d’Alacant, de 73 anys, s’enfronta a una petició de pena de 9 anys i 9 mesos de presó.

Luis Díaz Alperi al banc dels acusats
Luis Díaz Alperi al banc dels acusats

El juí a Luis Díaz Alperi, de 73 anys, es reprén aquest matí al jutjat del penal 6 d’Alacant. El que fora alcalde d’Alacant durant 12 anys i diputat autonòmic, està acusat de tres delictes de frau fiscal i un de suborn. Segons l’escrit del fiscal, Díaz Alperi no va pagar l’IRPF dels anys 2007, 2008 i 2010, una quantitat que supera els 680.000 euros. També està acusat d’un delicte de suborn impropi, per l'amarratge gratuït de la seua embarcació en el port d’Alacant. El fiscal demana per a ell penes que sumen nou anys i nou mesos de presó.

Els altres tres empresaris jutjats també per frau tributari són els empresaris Antonio Solana i Antonio Moreno, i el responsable del port esportiu d’Alacant, Javier Palacio. Els empresaris Antonio Solana i Antonio Moreno estan acusats de dos delictes fiscals, pels quals es demanen sis i tres anys de presó respectivament. Per a Javier Palacio l’acusació sol·licita nou mesos de presó per un delicte de suborn impropi.

Aquesta segona sessió del juí estarà dedicada a l'interrogatori dels quatre processats, que hauran de respondre les preguntes del fiscal, de l’acusació particular que exerceix l’advocat de l’Estat en representació de l’Agència Tributària, i els tres advocats defensors.

Fa dues setmanes, en la primera sessió de la vista oral, les defenses plantejaren qüestions prèvies. Els advocats de Díaz Alperi i d’Antonio Solana exposaren una possible vulneració de drets fonamentals durant la inspecció que Hisenda els va efectuar els anys 2012 i 2013. El magistrat, Eugenio Alarcón, després d’escoltar el fiscal i l’advocat de l’Estat, va dir que resoldria aquestes qüestions quan dictara sentència.

Tampoc es van acceptar els informes mèdics presentats per l’advocat de Díaz Alperi, que sol·licitava no assistir a la vista oral pel seu delicat estat de salut. D’esta manera, l’exalcalde del PP haurà d’estar present en totes les sessions previstes, que en són deu.

Calendari

Hui dilluns i demà es prendrà delaració als quatre acusats. Del 23 al 30 de maig està assenyalada la declaració de 43 testimonis i un pèrit. Finalment les conclusions seran el 31 de maig i l’1 de juny.

A més, Luis Díaz Alperi està processat en un altra causa derivada del cas Brugal, per possibles delictes de revel·lació d’informació privilegiada, tràfic d’influències i suborn en el disseny del Pla General d’Ordenació Urbana de la ciutat d’Alacant.

També et pot interessar

stats